Донка Христова - Публикации

 

nachobrazovanie

Преглед: >
 

Тест за входно ниво - първи клас

Вариант за проверка на училищната готовност на децата в ПДГ.  Може да се използва и за входно ниво в началото на първи клас. В разпечатан вид е като книжка за всеки ученик/бъдещ първолак. Като презентация, в началото на първата картинка слънцето е намръщено. На последния слайд Слънчо е усмихнат, защото се предполага, че детето трябва да се мотивира дори и да е допуснало грешки.

Тест - изходно ниво за ПДГ или входно ниво за първокласници. ...

И още за Коледа

Здравейте! Много отдавна не съм споделяла нищо, но не преставам да следя всичко ново тук, а често се връщам и към старите публикации. Благодаря ви за неуморния труд!

Това са грамоти, подготвени за някои от коледните конкурси в нашето училище. Има и обяви за планирани коледни събития. Някои от тях минаха, други предстоят. Пожелавам на всички колеги много светлина в душата и незабравими празници!

За коледните събития.ppt

 

Входно ниво по математика - втори клас

Входно ниво математика - втори клас.doc

Споделям с колегите една нормална самостоятелна работа за входно ниво по математика. Дано ви е полезна. Спорна работа на всички!

Седмична програма - подаръче за първия учебен ден

Колеги, всяка година гледаме да зарадваме учениците си с нещо специално за първия учебен ден. Тази година съм подготвила за своите второкласници по една седмична програма. Споделям и модел за първокласници. Листът се сгъва по средата, краищата също се подгъват навътре и става настолна. Вътре в сгъвката ще поставя поздравление/свито на руло/ и ще завържа панделка. Пожелавам ви ползотворна  подготовка за новата учебна година!

Седмична ...

Покана за първия учебен ден

Колеги, останаха няколко дни до 15 септември. Споделям с вас една покана за първия учебен ден. Не съм написала текстът, защото може да има различно предназначение - за първолаци, за гости на училищното тържество, за родители и т.н.

Покана за първия учебен ден.doc

 

Един плах опит с Visual Basic

Един опит за работа с Visual Basik.ppt

Благодаря на Поли за споделения урок. Наистина е много "зарибяващо". Изисква малко повече време, но създадените шаблони могат да се използват с различни редакции. Споделям един плах опит в тази насока.

ВЪПРОС КЪМ АДМИНИСТРАТОРИТЕ

ПЪРВИЯТ КОМЕНТАР КЪМ ПРЕДЛОЖЕНИЕТО НА ДОЦ. ПАПНЧЕВА БЕШЕ МОЙ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЕ ГО ВИЖДАМ. КАКВА Е ПРИЧИНАТА?

МОЛЯ, НЯКОЙ ДА МИ ОТГОВОРИ!

На добър път, скъпи ученици!

Колеги, с голямо удоволствие споделям тържеството си от миналата година, когато изпращах четвъртокласници. За да не пускам отделен файл със сценария, ще предам идеята с няколко думи. Започвам с кръстословица, в която има думи от всички области. Обяснявам, че през иминалите години сме правили  вечери, открити уроци по математика, бълг. език, ЧО и ЧП. Време е да покажем и знанията си по Информ. т-гии. Започвам с тест, а учениците посочват ...

Учител - новатор

Има хора, които обичаме. Има и хора, които уважаваме. Има и такива, които ценим. Поздравления за човека, когото обичам, ценя и уважавам! Пепи, да ти е честита наградата на Община Карнобат - в категорията "учител-новатор"за учебната 2009/2010 година! Наградите се връчват на 24 май, но тъй като резултатите от номинациите бяха оповестени официално, аз те поздравявам от цялото си сърце! Бъди преди всичко здрава! Желая ти много успехи! Знам, от ...

Годишен тест БЕЛ 1 клас

Годишен тест 1 клас.ppt Колеги, не остана много до приключването на учебната година. Ето един от вариантите за годишен тест, който направих за моите първокласници. Диктовката я правим на отделен лист от тетрадка с тесни и широки редове. Реших през тази учебна година да включа и кратък текст - четене с разбиране. Лесно може да се приготвят варианти за две групи по този начин.
Web accelerated by IISpeed - Page Speed optimization by Google for Microsoft IIS and ASP.NET