Община Надежда си пълни касичката

Току що имах страхотен скандал в община Надежда. Тръгнали да си пълнят касичките с парички като глобяват коли паркирали частично(или изцяло) на тревни площи. До тук добре, представяте си детската площадка, чистата тревичка и гадните коли спрели по нея. Да ама не. Мен примерно ме глобили, защото съм качила с метър напряко на тротоара закачайки мръсната тревна площ с разхвърляни по нея боклуци, при положение ,че нашият блок няма паркинг и в интерес на истина това е най-икономичното откъм площ паркиране и оставя улицата свободна. Плюс това, въпросната зелена площ не е част от детската площадка, която е до нея и колите обикновено заемат само 40% от площта, останалото си е свободно. След грандиозен скандал си тръгнахме с опростена глоба. И да съм си преместела колата.

Какъв е проблемът? Проблемът е, че когато общината изисква нещо, тя е длъжна да предоставя нещо в замяна. Само дето ние нямаме паркинг, а както си спомняте вероятно, наложи се аз да чистя тревната площ пролетта, защото на общината не й дремеше за тревната площ и това какви бактерии развъжда. И някаква млада служителка ни се смееше в очите, че  с новата наредба за етажната собственост, вече е НАШЕ задължение да си чистим тревната площ! Направо откачих. И освен това, че уж имаме книжки, а не знаем че не се паркира по тревни площи и тротоари. След което другата служителка ни каза, че било ок да се паркира върху тротоар. След което друг служител, който се намеси ни каза, че може върху тротоара, ама да може и да се минава по него. И накрая ни прочетоха наредбата, в която е забранено да се паркира върху тротоара.  Е, хайде кажете ми сега, къде да се паркира? И ако те самите не спазват наредбата на 100%, кой определя колко процента да се спазят и кои коли да се глобят и кои не?

Съседните блокове си имат паркинги, нашият си има само една улица (защото е дълъг) и малкото зелена площ отстрани на улицата. И докато моя милост щеше да бъде глобена, защото опорочава зелената площ и замърсява улицата с кал (а най-тъпото е, че не съм карала от юли), всяка вечер хората си паркират колите на детската площадка, точно защото няма къде да се паркира. Но те няма да бъдат глобени, защото работното време на общината е от 9 до 5. Затова пък хората като мен ще го отнесат, просто защото са си вкъщи или не могат да карат в момента.

И общината вместо да си пълни касичката от мен, би трябвало да си направи труда да направи проекти за решаване на проблемите с паркирането. Няма много смисъл хората да се глобяват ако нямат алтернатива. А при нас няма. Паркираш си я пред входа и ти слагат плочка или тухла на колата (случвало ни се е). Паркираш си я от другата страна на улицата - глоба. Ми то какво остава? (едната служителка каза "знам, че паркингите са скъпи" - само дето при нас платен паркинг няма - все още. ) А има какво да се направи по въпроса и то много по-лесно отколкото в центъра- просто не искат, защото не им се занимава. Чудя се кога ще направят и жилищните квартали сини зони.

Много съм бясна. Изпуснах си и двата сериала, ходих да върша работата на МОН и когато най-после се прибирам, откривам бележка от днес за днес за общината. На стария адрес на общината, защото тя се преместила, но не намерила за нужно да си смени адреса на бланките. Наглост свирепа. И тази младата общинарка, много дразнеше подигравателния й смях. Хубаво, извършили сме нарушение - и с глоба и без нея, все е нарушение. Въпросът е в отношението. Какво смешно има в това, че ще ми вземат 20лв за паркиране пред "собствения" ми блок при положение, че не са ми осигурили място така или иначе. И че всички хора от блока ще са в същото положение.  И че според новата наредба, очевидно ние ще плащаме данъци, а общината няма да има никакви задължения към нас.

Уф. Много ме е яд. Сигурна съм, че всички майки с колички ще застанат на страната на общината, както и всички пешеходци. Само дето аз съм пешеходец в 90% от времето. И гледам да не преча на никой и като шофьор и като пешеходец. И паркирам така че да преча минимално. А накрая някакви хора ми се смеят, щото е толкова забавна цялата ситуация - аз правя, струвам да не причинявам ненужно неудобство, пък то пак нарушение излязло. Кога най-накрая държавата ни ще стане майка, а не мащеха.

Много ме е яд, ама много много. Защото просто не е справедливо.

За живущите в кв. Надежда: 4951181 е телефон, на който може да се обаждате за коли, които ви пречат и съседи, които не харесвате. Може пък като всички пропищят общината да зацепи, че така няма да стане. Или поне да си напълни касичката - както Белеф каза, може би имат норматив 1000лв на ден....