Лицето на лудостта по света и у нас

Просто не мога да не се сдържа да пусна и тук, 4те статии, които докопах от Туитър и много ама много ме впечатлива и възмутиха и реших да ги пусна тук, за да ги пообсъдим ако ни се обсъжда, или просто да се възмутим колективно:

Първо, естествено е ББ и безумният му екип:

Опразниха сметката на президентството

21.11.2009 09:28

От финансовото министерство обясниха, че е станала техническа грешка

Инцидентът се е случил в деня след като президентът Първанов публикува своя статия на сайта на президентството и защити БАН от финансовия министър Симеон Дянков. линк

А от министър Дянков просто лъха на зрялост и уважение към институциите.

Желева: Искаме по-голямо участие на компании от САЩ в енергетиката

21.11.2009 12:18

Българският държавен дипломат ще се срещне с Хилъри Клинтън

"Ние бихме желали да видим компании от САЩ като инвеститори в големите енергийни проекти в България, включително планираното строителство на втора атомна електроцентрала".

линк

Правилно, нека страната с най-голям външен дълг (пардон, дефицит му викат те) в света да инвестира във втория ни АЕЦ, който много скоро ще стане и единствен. Винаги е много по-добре да те зароби образец за финансови безумия. От Русия на САЩ, разликата може да е качествена, но не и количествена. Крайният резултат - същия. Явно твърде много сме намалили външният дълг и трябва бързо да се действа за увеличаването му. (И какво стана с безкрайната любов на ЕНП пък ГЕРБ?!)

Което ни води до следващото безумие: 

Япония призна за таен договор за транзит на ядрено оръжие

21.11.2009 09:02
Този договор (...)позволява на американски военни кораби да акостират в японските пристанища с ядрено оръжие на борда, съобщи БГНЕС. линк

Няма как да не се запитам на къде ли го носят това ядрено оръжие и защо въпросният договро е тооолкова таен? И какво стана с ядреното разоражаване като теория и практика.

И за десерт:

Появи се устойчив на препарата тамифлу вирус H1N1

Петима са заразените във Великобритания

Лекарите смятат, че трима от тях са се заразили с вируса в болницата.

На печелившите честито. Аз хванах грипа, пих Тамифлу, не ми помогна, снимката показа пневмония и сега щастливо пия някаква свинщина.