Изглежда, че се разделиха

Димитър Манолов, не разбрах точно какъв заместник-шеф го играе в синдикатите се оттегля от битката.
Цитирам "стачката не е само да се показваш пред микрофоните и да искаш..."Той твърди, че имало заигравка между синдикатите и власт-имащите. И че той не можел да издейства увеличението, което учителите искат.
Мда, което потвърждава мнението ми от вчера-накрая сами ще се разделят. Хихи, достигнали са критичната маса, над която или ще претърпят фазов преход или ще се разпарчетосат. Засега изглежда че е второто.
Няма да коментирам толкова учителските искания вече, особено с новите цифри от 800лв. Мисля че всеки може да си извади изводите за себе си.
Това което искам да коментирам е какви риби сме Българите.
В смисъл, колко лесно се поддаваме на мечти и пропаганда. Не го казвам като обвинение в никакъв случай, просто наблюдение.
Идва някой с добро обещание и всички се юрват след него, без да му искат сметка, доверяващи му се напълно. Дават всичко от себе си и пропускат леките промени, които предвещатават катастрофата. И накрая, когато най-накрая се събудят от масовата халюцинация се оказват излъгани, ограбени и най-вече използвани за съвсем друга цел. Какво да се прави, съдба.
 Мисля, че е крайно време хората да разберат, че демокрацията не е само привилегия,а и отговорност и когато правят нещо винаги да са нащрек за това каква е крайната цел и какви средства тя би оправдала. Защото иначе си оставаме просто стадо. Което е лошо.
И леко лирично отклонение- гледайте новините на бТв ако не сте (аз по принцип я мразя тая телевизия, гледам я само на обяд за новините), за да видите Бриго и Бойко какви си ги говорят. Цитирам Бойко: Аз не съжалявам, защото съм взел правилното решение", Бриго:Аз съжалявам, че навремето не съм взел правилното решение за вас". Хахахаха. Тук е мястото да кажа ROFLMFAO.. В смисъл, само на мен ли това ми звучи извънредно заплашително? След това и двамата станаха и си тръгнаха. Брутално! Направо...ееех