Законът за етажната собственост мина :(

Мдааа, мина link . Поне според бтв.

Аз лично съм доста разстроена от този закон, защото ми се вижда изключително дискриминационен спрямо хората с домашните любимци. Не съм чела точно каква олигофрения за измислили, но за мен е немислимо да обикалям да събирам разрешения, за да си гледам кучето. В крайна сметка, аз с нищо не нарушавам спокойствието, на който и да е с него, защото той е изключително възпитан и тих. Затова обаче пък има хора във входа, с които не се понасяме. И какво ще стане-ако те си нямат работа ще почнат проблемите. И това е.

И всъщност, не разбирам защо примерно хората да не събират разрешения преди да забременеят например. Знам колко гадно звучи (и не съм някаква побъркана кучкарка), но ако логиката е спокойствието на съседите, едно бебе може да е доста по-сериозен дразнител от едно куче. Като доволна ревла като малка съм сигурна, че съм довеждала хора до нервна криза. Едва ли съм уникална в това. Защо нечие дете да има повече право да нарушава спокойствието ми от нечие куче примерно. Или коте. Или жираф.

За мен и двете са напълно безмислени-спокойствието е нещо много относително. Съседката отдолу ми нарушава съня от 2 месеца с тъпия си ремонт. И какво, няма ли право тя да си прави ремонт? Или аз трябва да си поменя навиците на сън, за да може тя да си го прави. Абсолютна глупост.

И какво значи съседите да мога да изгонят човек от собствеността му ако им пречи. Кой ще прецени дали човекът наистина пречи или те просто го мразят за спорта. И ако успеят да го изгонят, някой сеща ли се какво сериозно финансово начинание е това? Защото за разлика от в другите страни, където повечето хора живеят под наем и преместването е въпрос само на местене на мебели, тук хората притежават жилищата си. И едно такова местене, ще значи огромни разходи!

Отвратена съм от поредното популистко решение. Популистко, защото съм сигурна, че повечето хора ще го одобрят, просто защото не ги засяга. Или защото в закона има и добри неща. Но това не го прави добър като цяло.