За свинския грип и масовата истерия

Слушам новините и не мога да не споделя възмущението си от следните изказвания:

"Египет реши да изколи всичките си прасета превантивно"-при положение, че твърдението е, че досега няма прасе, което да е хванало грипа (и твърдението е, че не се разпространява с месото) с какво точно ще помогне това изколване?

"Съучениците на дете болно от грип (не помня дали беше свински) бяха ваксинирани"-да видим, вчера обясниха, че ваксина срещу този тип грип може да се създаде за около 6 месеца (въпреки че е много вероятно да може да се произведе за около месец, останалото време да я тестват дали няма да ни убие като страничен ефект)-от какъв зор тогава ваксинират горките деца.

Ами термокамерите по летищата? Що за глупост е това-ако някой е бил болен в самолета, то тогава всички в този самолет ще са контактни и трябва да бъдат изолирани, заедно с пилоти, стюардесите и полицаи. Да не говорим, че температурата може да е знак за какво ли не, което до доведе до щастливото изолиране на хиляди хора, като по този начин да се увеличи риска за заразяване на хората, защото ако имат температура (и не са болни от този грип), това значи че организмът им вече бори нещо и като ги сложите заедно с болни от този грип и хоп.

Та така. Аз си мисля, че този грип е изкуствен. Поне досега не съм чела за вирус, смесил 3 напълно различни биологични вида-хора, свине и птици, ей така случайно, пръкнал се от свинеферма и убиващ само хора. Пълна безмислица. Или са го направили и са го изпуснали или по-плашещия вариант е ако се е получил в следствие на храната на свинете-представете си какви чудеса трябва да изядат прасетата, за да еволюира такава гадинка върху тях. Знае се, че кравите в САЩ се хранят с някакви убийствени смески, та на прасетата какво ли им дават?

Общо взето, следя с голямо притеснение новините. Не защото си падам по паниката, а защото си падам по вирусите и бактериите. И като ги знам колко са брилянтни в битката си за оцеляване, не знам. Единствената ни утеха е че човешката имунна защита е много добра. Но ако разчитаме на нея, влизаме в статистиката, а никой не иска да бъде част от статистика.