Войната като средство за общуване

От известно време в бглог се води война. Не знам причините, не съм наясно и с всички участници, а още повече кой за какво се бори. Не само не знам, но и не искам да знам. Но едно не разбирам.

Вие защо решихте, че този сайт има нужда от война?

А и още едно нещо не разбрах. Написах пост за войната в Палестина. Странно защо там никой освен Ген не отговори. Все още не мога да повярвам, че никой не се интересува от безмислената смърт на стотици жени и деца. Че няма какво да кажете. Че не взимате страна. Просто изумително. Не мога да не го сравня с реакциите срещу Белеф и неговите изказвания. Не казвам, че е бил прав, а само че не разбрам липсата на подобна реакция за войната между Израел и Палестина. Сравнявам го и реакцията за войната между Русия и Грузия. Както и да е, вие си знаете, това не е мой проблем.

Моят проблем в случая е, че вместо поне да си вземете поука от реалната война, вие решавате да си спретнете една собствена виртуална война. Да се делите на лагери, да използвате оръжия (като банването и намесата на всякакви администратори, собственици на бглог и т.н.). Малко ли ви е смъртта по света, че искате да си устроите и клане тук? Този сайт беше толкова приятно място за споделяне на информация и дискусии. А сега цялата първа страница е заета със скандали!

Нищо важно ли не се случва по света, че тази ваша война да е по-важна. Знаете ли, че запасите на Македония от газ ще стигнат за 3 дена? Т.е. след 3 дена, Македония ще трябва да си търси начин да се отоплява. Няма проблем, нали навън е лято. Кой според вас е виновен в случая - Русия, че не праща достатъчно или Украйна, че не си плаща дълговете? Знаете ли, Чехия пое Президентството на ЕС и то без да е подписала Лисабонския договор? Знаете ли, че Словакия прие Еврото? Знаете ли Джон Траволта е загубил сина си? Знаете ли, че от испанската банка Сантандер е изгубила милиарди от скандала Мадоф? Знаете ли, че Буш зае страната на Израел в конфликта, а Обама все още не е излязал с изявление? Знаете ли ,че Финладия за пореден път ще увеличава инвестициите си в Науката? Знаете, че някой побъркан инкасатор ни е начислил 2600 киловата отгоре? Навярно знаете повече от горните неща. Ами никое ли от тях не ви се струва достатъчно важно, за да си говорим за него, вместо за общност Начално Образование.

Общо взето съм малко разочарована от бглог. Вместо да си говорим за интересни неща, ние се дърлим за някакви абсолютни глупости. Може и да не са глупости, но нямам желание да разбирам. Въпросът е ,че започна да става малко досадно. Ако няма да се биете (или да правите секс), поне си водете споровете по телефона. Така няма да ни се налага да взимаме страни. А моята е, че сайтът трябва да си изясни какво точно е. Ако е блог, то банванията трябва да имат строго определени причини. Ако е соц. мрежа, в която общностите са като групите във Фейсбук, тогава е очевидно, че създателите на 1 група имат право да решат, кой да участва или пише в нея. Но това трябва да бъде ясно заявено и да се прекрати с тия тъпотии.

И още нещо, който е сложил тоя Адсенс от дясно, да вземе да му оправи цвета да не е бял. Първо, че дразни, второ, че така оцветен е много по-малко вероятно някой да кликне на нещо. По-добре цвета да съвпада с този на панелите. Е може и да сте го тествали и така повече да се клика на него ( в който случай се извинявам за съвета си), но ако не сте, по-добре му сменете цвета.