Велика България?

Гледайки ЕвроНюз преди няколко минути, хванах репортаж за Македония. Първо някакъв македонски журналист обясняваше (на доста добър френски) как след шута от НАТО, Македония била в много неприятно положение-с независимостта на Косово, албанците в Македония също започнали да се ослушват и като не ги допускат в НАТО и ЕС нямало какво да държи страната заедно.

И след това се появи един гръцки журналист от някакъв вестник и каза: "Гърция иска стабилна Македония. Тя не иска конфликти. И не иска нито Велика Албания, нито Велика България."

И в този момент аз просто седнах и зяпнах. Защото не мисля, че някой освен Болен Сидеров е използвал Велика България в прав текст със съвременно звучене. И сега, един гръцки журналист се изцепва по ЕвроНюз за Велика България? При положение, че 70% от македонците мразят България и на картинка да я видят, а останалите 25% са албанци.
И някак си ми стана много странно. Как в главите на гърците изобщо се мотаят такива помисли? Какво мислите?
А иначе се замислих...аз съм прежалила за себе си Македония отдавна и не мисля, че ни трябва страна с толкова проблемно население, но все пак, щом гърците все още се страхуват от нас...дали ...Ок, няма да го казвам, не искам да разпалвам някакви националистки страсти, не ми е това целта. Просто ми се видя странно, че съседите ни смятат, че имаме апетити към Македония и дори го заявяват в прав текст по европейска телевизия при положение, че ние не знаем на коя планета сме в политически аспект. Може пък да си мислят, че ако албанците в Македония се делнат, останалите ще искат да се съединят с нас? Според мен е по-вероятно да поискат присъединяване към Сърбия, но... кой знае...