Премиера на българо-холивудствака продукция "ДЕЦА ОТ ВОСЪК"

ПРЕМИЕРАТА на българо-холивудската продукция ДЕЦА ОТ ВОСЪК” ще се състои на 25 януари 2007 г. от 19.30 ч.

в MALL of Sofia   

Според думите на самия режисьор, филмът успешно вече се продава на световния екран, което обещава успехът му и в България. Лично аз смятам, че това е първа българска продукция от такъв ранг и си заслужава да се гледа. Да не казвам, че участието на един мой любим актьор – Асен Блатечки го прави твърде предпочитан филм от мен. J  За съжаление поради жанра му (трилър и екшън) и моето състояние в момента, ще се наложи да отложа гледането му за бъдеще етап, но на всички вас, които обичате киното – препоръчвам ви да отидете на ПРЕМИЕРАТА!  Този четвъртък, 25 януари 2007 г, от 19.30 ч. в един от киносалоните на MALL of Sofia.

 

 

Повече за филма може да прочетете тук:

 “Холивудската актриса Шърли Бренер (ShirlyBrener.com) играе главната женска роля във филма "Деца от восък" на режисьора Иван Ничев, съобщиха от екипа на продукцията, която се снима в София от началото на месеца, информира БНР.

Бренер се превъплъщава в ролята на главатар на скинхед банда в Берлин. Сюжетът разказва за сблъсъка между нея и турска банда, породен от взаимните обвинения за убийствата на турски деца в града. Оказва се, че зад тях в крайна сметка се крие сериен убиец, който поставя труповете във восък, откъдето идва и името на филма.

"Деца от восък" включва както трилър, така и екшънсцени. Това са жанровете, които в крайна сметка продават по-лесно филмите по целия свят", споделя режисьорът Иван Ничев пред в. "Труд".

Във филма Шърли си партнира с популярния Арманд Асанте, който в последния момент замести Ерик Робъртс и трябваше да пребоядиса косата си в черно, за да изиграе ролята на турски комисар в Германия.

За работата си у нас Шърли Бренер споделя, че е очарована от професионализма и всеотдайността на техническия екип, както и от работата на режисьора - творци, които по нищо не отстъпвали на холивудските си колеги.

Пред БНР Шърли разказа и за своята "българска връзка", която тръгва от баща й - Дани Бренер. Той е президент на израелската компания "Камор Ауто", която работи в България.”

Източник: http://news.netinfo.bg/index.phtml?tid=40&oid=731461

 

.......................................................................................................................................................

 ”В средата на месец юни 2005 г. завършиха снимките на българо-холивудската продукция Деца от восък! Филмът е копродукция на продуцентската фирма “Синемаскоп - И. Ничев” - ЕООД, “New Image” и известният еврейски продуцент на холивудски филми Менахем Голан.

Очаква се до 3 месеца филмът да бъде завършен и постпродукционно и разпространяван в мрежата на световните киносалони. До края на месеца на режисьорът Иван Ничев му предстои да заснеме последно и т.нар. “пасажни кадри” в Берлин /В турския  квартал “Кройберг” – б.а./, без участие на актьорите.

Режисьорът Иван Ничев получава предложението за този филм от Менахем Голан, който му предлага съвместно сътрудничество. Известният продуцент Менахем Голан, открил имена като Ерик Робъртс, Шарън Стоун, Жан-Клод Ван Дам, Робърт Олтман и мн. др., гледа филми на Ничев в израелската синематека и търси среща с него. Така двамата се споразумяват за съвместна копродукция  за филма “Деца от восък”. В България пари за проекта отпускат БНТ и НФЦ /Национален Филмов Център/.

Сценарият е дело на сина на известният писател Джон Льо Каре. Има препратки към култовият немски филм “Убиецът “М”” на реж. Фриц Ланг. Иван Ничев е първият българки режисьор, който ръководи холивудски филм!

В Берлин, в турския квартал “Кройберг”, се случват серия от убийства на малки момченца. За разрешаване на случая е поканено суперченге (в ролята  холивудската супер-звезда Арманд Асанте), който започва вихрено издирване. Кварталът бъка от турски банди, скинхедс, наркопласьори, които са замесени в серия престъпления. Случват се чудовищни неща, с който трябва да се заеме безстрашния полицай Асанте.

Във филма участва и холивудският ас Даниел Берхарт (познат от “Матрицата: Презареждане”). Други  западни актьори, които участват във филма са красавицата Шърли Бренер (като главатарка на женска скинхедс-банда), поамериканчената французойка Лиди Дениър (като жената на Асанте и майка на сина му-българчето Йоан Карамфилов), кипърският турчин живеещ в Лос Анджелис Хал Ослън и др.

Много интересно актьорско присъствие има и негъра Питър Кънингам, който е  бил 7 пъти шампион по кикбокс в U.S.A., но в последно време се изявява като актьор в Холивуд!

От българските актьори участват известни имена като Асен Блатечки, Деян Донков, Валентин Ганев, сина на Христо Шопов, Наум Шопов-младши (в ролята на дете наркопласьор – б.а.). Те всички се превъплъщават в жестоки скинари. Участват и баш-боксьорът Коко “Тайсъна”, Митьо Крика и др. в роли на турски бандити. Като квартална жрица на любовта (по сценарий рускиня), която има задявка със закоравял наркопласьор от турския квартал на Берлин, се изявява Светлана Терзиева – Сесил (която участва и в последния завършен сериен филм на Иван Ничев – “Бай Ганьо се завръща от Европа...”). “
Източник: http://kino.dir.bg/material.php?id=4241