Какво продават в магазините за децата ни?

Купувам вчера на моя син бонбони - Какаово драже с играчка. Ето как изглеждат:

 IMG_0232      

Не му купувам от този вид бонбони, този път просто попаднахме на тези и той ги поиска  (заради играчката).  Отваряме ги и вътре има три пликчета с малки бонбонки - моят син изяде едното. Поиска и другото, но възразих и му обясних, че ще може да яде след вечера. Този път се съгласи и до вкъщи нямаше никакви сърдения, тропане с крак и настоявания да му дам бонбоните.

Влизаме у дома, събличам го и изведнъж виждам, че по цялото му лице и по китките и пръстите му има обрив и кожата му е зачервена!!!

Това ще да е от бонбоните!!!  

Взимам опаковката и разглеждам по-подробно съставките (захар, растително масло, мляко на прах, какао на прах, нишесте, царевичен сироп, емулгатор, восък, аромати, оцветители... (завършва с многоточие поради липса на място) и  производителя.

  IMG_0235

Произведено в Китай за "COMICSSTARS" - България. За контакти: Пловдив и посочени два мобилни телефона!

Купила съм на сина ми бонбони МЕНТЕ, които свободно се продават в търговската мрежа - и това не е единичен случай!

За щастие алергичният обрив се оправи след като го намазах с противоалергичен крем, но защо трябва да бъде така???

Излиза, че е изцяло моя (на родителите) отговорността да следя какво консумира детето ми и да съм много внимателна, когато му купувам наглед желателни лакомства и сокове - самоконтролът е задължителен!

Какво да направя в случая?

-  Да се обадя на двата мобилни телефона и да проуча продукта ?- ясно е, че ще попадна на фирма или човек фантом. Сериозните производители предоставят своите контакти и телефон за потребителя!!

-  Да върна бонбоните в магазина (със сигурност ще отида днес и ще им кажа, какво продават) и да вдигна скандал?  Голяма е вероятността да го обърше някоя от продавачките, а не шефа, който зарежда магазина и е допуснал тези бонбони да се продават. Тогава?

Как бихте постъпили вие?