За какво си мисля в 8-мия месец

Отдавна не съм писала тук, а така обичам тази общност! Чувствам се съпричастна и полезна тук. От друга страна просто обичам да чета написаното тук - то е нещо, което ме вълнува.  Радва ме всяка една споделена емоция, препоръка, мнение, проблем или просто вдъхновение на авторките тук.

Сега, когато очаквам предстоящето ми раждане, все повече се замислям за онези подготвителни неща, които трябва да направя. Остават (ако всичко е по план) около 40 дни, в които ми се иска да се подготвя максимално добре за бързото и лесно раждане, което ми предстои.

Разбира се, на първо място - родилният дом. Спряла съм се на два. Единият е същият, където родих и първото си дете. Предимството е, че от психологическа гледна точка ще бъда по-спокойна, тъй като всичко ми е познато там. Вторият е съвсем специализиран, с най-доброто неонатологично отделение. Недостатък е, че има много стажанти и не е много хигеинично. За частен родилен дом - не мога да си го позволя. Ще раждам с направление по здравната каса, без предварителна договорка с лекар, нито пък разчитам на някой познат. Въобще, най-неблагоприятният вариан, но какво да се прави - липсват пари!

Трябва да си приготва и чантата за родилния дом. Задължително този път ще си взема минерална вода, защото при първото раждане направо ме дехидратираха с тези обезболяващи, които ми поставиха и системата за предизвикване на раждането. Умрях за вода. Не зная, защо забраняват да се пие вода, но аз ще наруша това правило (ако се наложи).  Ще си взема и мобилния телефон този път, за да държа постоянна връзка с Дани.  Ще си взема и една безопасна игла, защото първият път ми дадоха една скъсана нощница с много секси деколте и направо си бях почти гола през цялото време. :-)) Ако се наложи нещо да поприкривам или прихващам да си имам под ръка една безопасна игла.  Останалите неща са предимно за тоалета на родилката и за бебето. Може да пъхна и едни ръкавички за бебето, защото те се раждат с дълги нокти на пръстчета и често се драскат по лицето.   Ще си взема и часовника, за да държа под контрол поне времето. Друго няма да мога да контролирам (за съжаление), поне да имам ориентация за времето.

А, да. Предстои ни да закупим някои неща за бебето.  Комплект за изписване, дъска за повиване, поне 2 шишета за вода, биберон, малко дрешки, комплект чаршафи за леглото. Искам и бейбифон (но, ако стигнат парите). Ако не, дано някой се досети да ни попита и да ни подари.

Крайно време е да започна да правя редовно упражненията за укрепване на тазовото дъно и перинеума. Това са едни лесни упражнения, които могат да се намерят обяснени във всяка една книга за бременност и раждане. Правят мускулатурата по-подготвена за самото раждане. Между другото наскоро открих, че едно от упражнения е и вид сексуална техника, която доставяла невероятно удоволствие на мъжкия полов член. :-)) То, и в секса си имало advance level. :-))

Предстои ми да посещавам по-често моята гинеколожка. Трябва да си взема от нея болничния лист, обменната карта, направлението за хоспотализация - това са документите, които всяка бременна може да изисква от специалиста, който наблюдава бремеността.

Предстоят ми някои изследвания - рутинните на кръвта и урината, а също така и влагалищен секрет. Задължително е да се изследва преди раждане, защото ако има нужда от някакво лечение, то да се предприеме своевременно. Иначе, при преминаването на бебето през родовия канал може да прихване някои инфекция (ако влагалището не е чисто).

Другото нещо е да се моля бебето да се обърне, защото в момента е в седалищно предлежание. А, също така расте голямо. Със сигурност ще се роди минимум 4 кг. Ако остане така - не ми се мисли. Затова, хайде бебчо, заеми си нормалната стартовата позиция и не прекалявай много с килограмите! :-))

Последната ми надежда е в оставащия месец и половина да не качвам повече от 3-те допустими килограма, които ще бъдат крайният предел на 20-те килограма плюс, с които бих отишла да раждам. :-))  Много са, но да не стават още повече. Пък, аз знам, че лесно ще ги стопя после. А и добре, че съм висока и тези килограми са разпределени равномерно и не изглежда свръх дебела сега, дори бих казала, изглеждам нормало за бременна жена.

Ако не вярвате, вижте сами: :))
Picture 006