До едно прекрасно дете!

Колкото и да се въздържам не мога да не призная, че днешния ден е празничен за нашето семейство. Защото Мартин навършва 3 години!

Поглеждам назад и с лекота си припомням вечерта на неговото раждане, протекло като по учебник без никакви негативни физически и емоционални последствия. Бях писала за него и всички отбелязаха, че Мартин е едно здраво, голямо бебе (4кг, 52 см). Продължава да е така. Той е сравнително по-висок от връстниците си, с голяма енергия и подвижност.  Често си мисля за съдбата му - прекара само пет месеца с баща си без никой от нас да подозира, че това може да се случи.  Сега възприема втория ми съпруг като втори баща, но думата "татко" липсва в речника му. Животът е странен... понякога... за някои.

Обикновено родителите планират и организират рождените дни на децата си. Какво по-хубаво от това да зарадваш малкото човече с нещо интересно, вълнуващо, забавно? Какво по-хубаво приятелчета да дойдат на гости и да пощуреят заедно? Колко очакване има в заветния момент с тортата и свещичките?

Разбира се, че ще има торта довечера, както и три свещички, които ще угаси сам (по неговите думи).  Надявам се да събере сили и да се почувства по-добре, защото е болен с висока температура. Не успяхме да предвидим, че точно преди рождения си ден ще се разболее, нито че точно днес ще завали дъжд и не може да отпразнува празникът с децата на плажа. Непредвидените обстоятелства ни изненадаха. Пък и аз трябваше спешно да се ява на работа.

Сутринта докато пътувах си пожелах за Марти първо, да оздравее и второ, да е благодарен и благословен. Той знае, че всички много го обичаме, така че има основата да изгради щастливата си съдба. Успех, мило дете!

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МАРТИ!