Движи се !


Вчера, както пожелавах "чао" на един приятел-блогер в скайпа и изведнъж усетих бебчо да ме рита !  Стана ми много приятно и радостно да уловя този момент, в който малкото човече сякаш искаше да ми изпрати приятелски салют и да ми напомни, че отрано ще бъде активен, подвижен, пробивен и пълен с енергия.  Казвам това, защото съм само в 13 г.с. (гестационна седмица), а според моята справка със сп. "9 месеца" обикновено майката усеща движенията на бебето едва към 20 г.с., а при втора бременност към 16 г.с.  Бебето или фетуса започва да се движи от 7 г.с., но тогава то е толкова малко, че не може да се усети. Е, в моя случай ранното улавяне на движенията е добър знак (надявам се) !

Друго нещо, което прочетох е, че полът на бебето вече е различаем, но естествено бебчо няма да ми го каже, докато леля акушерка не го издаде. :-)

Както и да е - аз имам предчувствие за мъжка рожба, но не това е най-важно, а да е здраво !!!

Предстои ми био-химичен скрининг (който е задължителне за бременни над 35 г.) за ранно откриване на риска от генетични увреждания.  Вярвам, че всичко си е наред!  И аз вече започнах да се чувствам по-добре сутрин, сигурно защото започнах да закусвам мюсли с кисело мляко. :-) Поне на мен ми действа добре.  Но, да не започвам да говоря на кулинарни теми, защото изкушенията са ми голями,  а вече качих първите 2 кг и скоро време мъжът ми ще трябва да ми подмени гардероба . :-)   Да му мисли той, аз в момента съм на отглеждане. :-)