Мъглата

Преди по-малко от час излязох от банята и влизайки в хола бях посрещната от радостни възгласи от страна на брат ми "Виж,виж каква мъгла е навънка!!!"Аз си подадох носа на балкона,леко притеснена от възможността да настина,така,както си бях мокричка,и какво да видя?Прекрасна,гъста,лилаво-сива мъгла..!Толкова гъста,че съседният блок(който по принцип винаги ми се е струвал доста притеснително близо-така де,на моменти съм се чувствала като неволна участничка в Биг Брадър) ВЪОБЩЕ НЕ СЕ ВИЖДАШЕ.Е,за първи път ми се случва да видя нещо подобно.Може да ви се стори незначително,като за тема на публикация,но мен си ме впечатли.Та затова и пиша по повода.
Тая гледка от балкона ми навя много свободни асоциации,които чест правим с мъглата."Мъгла ми е","мъгливо понятие"...Чували ли сте ги тези изрази? ;-)
Гледката ме подсети още за един ужасн глупав филм с претенции за хорър,наречен "Мъглата" (The Fog)-никога не се прецаквайте да го гледате :Р
Още-за фалшивата мъгла,която от доста време е задължителен сценичен ефект на концерти,пък и на други прояви.А защо е така?За да се придаде мистериозност на обстановката,мисля.Мъглата има такъв ефект.
Та след тия параграфи,които изписах с размисли за мъглата,иде ред да ви питам-как се чувствате,когато времето е много мъгливо?Подтискате ли се?
Мен това ме кара да се чувствам доста приятно..по някакъв доста странен начин :) И понеже доста вали напоследък,за лека нощ ще ви поздравя с подходяща песен на една любима банда-Interpol.Песента се казва"Precipitate",надявам се да ви хареса.Мен лично много ме радва изпълнението на барабаните :)