Приказно пътешествие в страната Граматика

Премина външното ни оценяване. Децата се поуспокоиха, но ние не. Идея на колежката по БЕЛ (Даниела Пирова), кл.ръководител на V клас, беше провеждането на състезание, в което да участват децата от 4 и 5 клас. Поумувахме и подготвихме нещо интересно. Много ни помогна и една невероятна книжка "Тестове по български език и литература" (автори Румяна Събева-Шуманска и Милослава Стойкова).

В dox качих всички материали, но все пак да обясня. Предварително си избрахме петокласници (по 1 в отбор). Децата от 4 клас теглиха жребий в деня на състезанието и така отборите станаха смесени. Чудесно беше, защото не се деляха на паралелки, а виждаха САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТБОРА. Цялото състезание премина като приказка. На отборите се раздаваха работни листи, а след това правихме проверка и на дъската. Тогава се включваше и публиката, за която също имаше награди. Направихме си един чудесен езиков празник.

Благодаря на колегите от випуска, които помогнаха в организацията. Благодаря и на колегите, които останаха след часовете си, за да участват в журито, за да зарадваме децата с този празник.

линк

Малко снимчици

Журито

Петокласниците

Отборите

Радостта на публиката при съобщаване на резултатите беше неописуема:)))

В днешното състезание спечелиха наистина всички.