Некоректност от страна на Vbox7 и In The Palace при проведеният от тях конкурс

Здрасти, както може би знаете Vbox7 и In The Palace Short Film Festival проведоха конкурс за късометражно кино. Резултатите от този конкурс бяха фрапиращи.

Условията бяха да във филма да има Любов, Море и Замък, под 5 минути.

Класиралите се филми:

http://vbox7.com/play:f284e221d6 - Историята на Жак, от mermay - интересна приказка (аудио) и слайд шоу.. под 5 минути е, но не отговаря на главното изискване да е късометражен филм, морето присъстваше, за замъка и любовта не съм сигурен (малко по-надолу съм включил и определение за "филм"). На всичко отгоре това слайд шоу не е създадено за този конкурс, а за друг. И е качено още на 30.09 - определено най-фрапиращата селекция за финалист.

http://vbox7.com/play:5dc09ed303 - Късометражен филм ( in the palace ) лято ,море,любов и още нещо, от snapback - готино клипче наистина, с разни 3D абстракции и After Effects.Колегите са се справили прекрасно. Под 5 мин..

http://vbox7.com/play:314d705ed5 - Любовта - крачка към промяна, от vladchooo - пак много добро филмче, под 5 мин, но пък при тях липсваше морето (има река, или язовирче, може би езерце - нещо такова минава за море, ама..).

http://vbox7.com/play:23750e9662 - Любов, работа и още нещо .. (in the palace), от turboidiots - Не бих казал, че може да се мери с горните 2, но все пак отговаря на всички критерии. Морето им просто премигва, а сюжета им няма нищо общо с любовта и замъка и общо взето просто са метнати там.

http://vbox7.com/play:9de299affd - Приказка за цар Мидас, от turbalan - може би най-лошото от всички (не само класирали се, а като цяло). Присъства само замъка. И ЦЯЛОТО филмче е килнато на ляво.. имам предвид - трябва да си изкривите главата, за да го гледате. Под 5 мин

http://vbox7.com/play:8c2106ad3f - from the Keeper's Palace to The heaven sea, от joker_23 - филмче в което просто се споменава думата "замък" (отговаря на условието), любов няма, и морете е доста по фантазия.. Пълно с правописни грешки след като е наблегнато именно на текста, !ДОРИ Е СБЪРКАНО ИМЕТО НА ФЕСТИВАЛА! отново под 5 мин.


Като цяло бях шокиран от селекцията, не защото не съм класиран, ами защото само клипчетата на vladchoo, snapback и turboidiots отговарят на УЖ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИТЕ УСЛОВИЯ.
Като цяло съм сигурен и, че са използвани нелицензирани елементи (като музика примерно), като пред закона не е оправдание, че е аматьорско по принцип. Нашето беше с безплатна песен, към която сме поставили линк на facebook страницата си (няма скрито-покрито).

Обявяването на победителите стана около 13:00 на 28.06, при обявена дата 27-ми. (Не се учудвайте, че пише 27-28.06 в последствие го промениха, както и промениха други работи В ПОСЛЕДСТВИЕ). Ще си кажете един ден не е кой знае колко, но при положение, че In The Palace Film Festival започва на 29.06 разликата от ден си е голяма разлика.

От моя страна писах на Vbox7 и ги попитах каква е системата, по която са оценявали филмчетата, защото според мен това е един задължителен елемент при публичен конкурс, те от своя страна ми казаха, че НЕ ТЕ са направили селекцията, а от In The Palace, което значи, че Vbox7 единствено са предоставили платформата. Естествено веднага писах до Директора на In The Palace, всички членове на журито и останалите имейли дадени на страницата с контакти.

Като цяло до последно не вярвах, че така ще се получи, въпреки, че разни хора ме предупредиха, че може да станат разни такива изцепки!


Определение за "Филм"

"Филмът е разказ, реализиран чрез бързо сменящи се изображения. Те се създават чрез записване на поредица от фотографски снимки, чрез използване на анимация или чрез други техники за визуални ефекти. Филмите най-често са предназначени за показване по телевизията или в кината."

Дефиниция за Слайд Шоу (от английски)

"any display in the form of a series of static images, such as on a computer screen"

По този критерий приказката за жабока Жак АБСОЛЮТНО отпада (е, така де.. явно не, явно конкурса е бил за "Късометражни слайд шоута").

Не си мислете, че аз сам си изфабрикувам тези определения, всеки може сам да ги провери (и нека да го направи). Слайд Шоу и ФИЛМ (било то пълнометражен или късометражен) са 2 АБСОЛЮТНО РАЗЛИЧНИ РАБОТИ!


Нека всеки, който ме подкрепя да изпрати писмо до всички от http://www.inthepalace.com/en/2012/contact_us не зависимо дали съдържа ТЕКСТА ОТ ПРОФИЛА МИ (http://www.vbox7.com/user:boby_29) текст, ТОВА видео (http://vbox7.com/play:61797672e5) или им напишете нещо лично от себе си.

Нека разберем, защо сами нарушават правила, които те са създали. Нека видим дали победителите са се знаели още преди започването на конкурса, нека видим поне кой и по какъв начин е оценявал участниците. 

В последствие се оказва и, че ОРГАНИЗАТОРИТЕ реално не предоставят такава награда, каквато са казали. НЕ ПРЕДОСТАВЯТ достъп до конкурса изцяло на техни разноски, както бяха КАЗАЛИ! Осигуряват 1 СТАЯ ЗА 1 ДЕН, без включени дори пътни... за храната нямам информация!

Това, за което се борим не е мястото в конкурса, не и наградата.. Това за което се борим е поне едно публично извинени от организаторите на конкурса, за изключително некоректния избор на финалисти и заради некоректното отношение и подвеждане на финалистите!