Erasmus + най- новата програма на ЕС за образование, обучение , младежта и спорта за периода 2014-2020 г. , която започва от януари 2014 година.

Erasmus + има за цел повишаване на уменията и пригодността за заетост , както и модернизиране на образованието, обучението и работата с младежта .
Erasmus + е най- новата програма на ЕС за образование, обучение , младежта и спорта за периода 2014-2020 г. , която започва от януари 2014 година.
Erasmus + има за цел повишаване на уменията и пригодността за заетост , както и модернизиране на образованието, обучението и работата с младежта . Програмата е за седем години ще разполага с бюджет от € 14.7 милиарда . Това представлява увеличение с 40% в сравнение с настоящите нива на разходите и показва ангажимента на ЕС да инвестира в тези области.
Erasmus + ще предостави възможности за над 4 милиона европейци да учат, да пътуват , да придобият трудов стаж и доброволческа дейност в чужбина . В допълнение към предоставянето на безвъзмездна финансова помощ за лица , Erasmus + ще подкрепя транснационални партньорства между образованието, обучението и младежта, институции и организации, за да се насърчи сътрудничеството и мост между световете на образование и работа , за да се справи с недостига на умения пред които сме изправени в Европа. Той също така ще подкрепи националните усилия за модернизиране на образованието, обучението и младежта системи. 
Erasmus + обединява седем съществуващи програми на ЕС в областта на образованието, обучението и младежта, като ги интегрирана програма Erasmus + предлага повече възможности за сътрудничество между различните сектори на младежта, на образованието, обучението и опростени правила за финансиране.

http://ec.europa.eu/programmes/erasmus-plus/index_en.htm