Не бъдете самоубийци

...или една гореща молба към пешеходците и велосипедистите...

 Хора, моля ви, много ви моля, не си забравяйде разума в къщи!
Работата ми е такава, че половината си време го прекарвам на път за някъде. И това, което виждам всеки път ме изумява. Велосипедисти (дори и в това гадно време) се движат без никакви светлини по тъмно по най-натоварените шосета. Половината пешеходци продължават да са твърдо убедени, че щом те виждат някоя кола и шофьора на колата ги вижда.

 Е, да ама не! И тук въобще не става дума кой е прав и кой е крив. Става дума за оцеляване.
  Не забравяйте: никоя кола не може да спре моментално. особено пък на мокро.
 Вечер тъмните дрехи идеално се сливат с асфалта и се забелязват много трудно, особено когато има насрещно движение.
 Да карате вечер велосипед без светлини си е чисто самоубийство.
 
 Ако все пак ви се наложи да направите някоя глупост - да пресечете на червено или на забранено или да вървите по платното или каквото и да е от сорта - МИСЛЕТЕ и се пазете.
 Щото после едва ли ще ви е голяма утеха, че са ви давали по новините и че са опандизили някого...
 И една съвсем отделна молба към безсмъртните тинейджъри: ходенете по средата на платното след дискотека въобще не е "фешън". Смъртоносно е.
 Ако някой си мисли, че се шегувам, да погледне статискиките на КАТ.

 П.П. прясна случка от сутринта: Дъжд, задръстване,  едно от най-натоварените кръстовища. Жена на около 30 пресича на червено като торпила, съответно две коли едва успяват да спрат напреки на пътя. Тъпата патка вместо да се замисли, започва да се кара на шофьора къде е гледал?!?  И това не е изолиран случай :(

 Дали не е време да започнат да глобяват и пешеходците? ей така, 20-30 лева за първо провинение, ако няма произшествия, 50-100 за повторно нарушение, а за подобна на гореописаната ситуация - да речем 200-300кинта или десетина дни в ареста. Аз мисля, че ще помогне.

П.П.П. Преди някой да е преминал на сарказъм - да, имам право да мърморя, защото когато съм пеш спазвам шибания правилник съвсем стриктно!