Дивия запад ряпа да яде...

В заглавието цитирам по памет един от коментарите в Дир-а от тази сутрин.
Напоследък имам навика със сутрешното кафе да преглеждам заглавията на новините. Обикновено не си правя труда да чета нататък, но тази сутрин ми настръхна косата.

 Като се започне от искреното възмущение на Lyudmila Petkova за убийството в Трън, нататък - цигани гръмнали пъдар и за капак - двама герои задигнали камерите пред дома на гусин Петков.

 Преди 2-3 седмици някак доста незабелязано мина и новината, че обрали банката в двора на софийския КАТ.

 Серизно започвам да се замислям колко остава до момента, в който ще прочета, че са смъкнали климатичната инсталация на парламента и са я предали за скраб, докато го чета ей така, по долни гащи да ми се вмъкнат двама - трима с чивте пищови у дома да ми изнесат каквото има за изнасяне и когато тръгна за работа да не видя нито едно бяло лице по пътя, защото всички освен циганите и правителството ще са се изнесли някъде на запад... или на изток, в гробищата.

 Да речем, че не съм чак толкова беззащитен. Но мамка му, трябва ли всички нормални хора в тая шибана държава да станат нинджи, за да има някаква управия?

 Съвсем сериозен съвет към всички - пращайте децата си да учат бойни изкуства. Хем ще се разболяват по-малко, хем няма да се тревожите, че ще станат наркоманчета или извратеняци, хем, ще са способни да се грижат за себе си в реалната обстановка в страната ни.

 В такива моменти се замислям дали все пак не сгреших, че не останах на Запад. А не останах най-вече по една причина. И дядо ми и прадядо ми са ходели от време на време да работят в Австрия и Германия (това е съвсем сериозно) и са се връщали тук, защото това е било ТЯХНАТА родина.

 Сега е НАШАТА. Не на шибаните политици, нито на групировките, а наша - на мен, на теб, на вас...

 Приемам разумни и не чак толкова разумни идеи.