А защо всъщност?

Не знам какво точно е ставало днес пред НС, просто защото не съм бил там. От дочутите оттук и оттам неща си правя много неутишителния извод, че управляващите пак се насраха яко, но май не е това, което ме стряска най-много.

 Преди месец в съседна Гърция беше страшно. А гърците са си по природа по-мързеливи и от нас, та за да скочат така, значи нещо яко ги е ужилило. Тук се размина веднъж, дваж, три пъти... и се започна. 

 Пребити хора, тъпанарски изявления и ... всичко както си му е реда. 

 Съвпадение? Да бе,  ама друг път. Дори и нашите тъпанари не са чак толкова тъпи, че да не знаят, че ако всичко беше минало мирно и тихо, колкото и да ми е тъжно да го кажа, след 3 дена всичко щеше да се забрави. Както се забравя през последните десетина години...че и повече.

На кого са нужни шибаните размирици и до къде ще стигнат? Някакви смислени идеи? 

 Не вярвам и дума, че имало бомба и не знам си какво още. На мен си ми звучи като тъпо скалъпена полицейщина за сплашване на народа. 

 Дали е чак толкова тъпа обаче или е само предтекст за едно грубо и абсолютно изкуствено превръщане на кризата в тотален срив, с всички последствия? Девалваця например? Още една 1997ма?