0 0 гласа

Уолстрийт и либерастите

 
Историята накратко и съвсем опростено. Големите акули на Уолстрийт правят поредната си комбинация. Заемат "къси позиции" на акциите на една компания (къси позиции означава, че ще спечелят пари, ако акциите паднат), след което започват обичайните си манипулации: чрез своите кукли на конци в медиите започват да създават медийна истерия срещу компанията, която да провокира паника сред инвеститорите и така да се предизвика рязък спад на котировките на акциите на компанията. Позицията им трябва да се реализира утре (петък), когато трябва по договор да закупят огромна бройка акции от компанията, които предварително са продали (идеята е да ги закупят на много по-ниска цена отколкото тази, на която са ги продали).
Обаче възможно най-дребните играчи, "пролетариатът на фондовата борса" - обикновени хора, които са потребители на reddit форума за инвестиции, се наговарят да прецакат големите играчи, хедж фондовете. Малките играчи, организирани в социалните мрежи, започват масово да купуват акции на същата компания. Правят го не с идеята за печалба, а да прецакат схемаджиите от Уолстрийт. Парите са дребни, от порядъка на 100-200 долара, но в играта участват десетки хиляди дребни инвеститори и така акциите на компанията скачат до небесата. Утре големите акули ще претърпят загуби за милиарди, нанесени им от "пролетариата".
И естествено всичките корпоративни медии скачат в защита на големите акули от Уолстрийт. Дребните инвеститори били "unsophisticated" и били "водени от алчност и реваншизъм" (а големите инвеститори са водени от алтруизъм, разбира се). Трейдинг платформи блокират търговията с акции на компанията, макар случилото се е да е напълно легално (за разлика от медийните манипулации на Уолстрийт елита). С други думи, когато малките хора губят спестяванията си, тогава "такива са правилата на играта, всеки си носи риска", обаче когато големите акули губят - "Аууу, това е недопустимо, спрете веднага и блокирайте търговията".
Настоява се яростно за регулации на Уолстрийт в полза на големите играчи. Същите големи играчи, които нерегулирано залагат милиарди и после биват спасявани с пари от данъкоплатраците. Започва и кампания въпросната социална мрежа за дребни инвеститори да бъде свалена, естествено с добре познатия мотив - "език на омразата".
Между другото, всичките тия тъпотии с джендърите, патриархата, феминизма, Блек Лайвс Метърс и т.н. почнаха след голямата финансова криза от 2009-та, bail-out-а на Уолстрийт и последвалото движение "Occupy Wallstreet". Финансово-медийната аристокрация се уплаши, че раята почва да се събужда и реши да приложи стария имперски принцип "Разделяй и владей".
Причината за събитията от последното десетилетие не е някакъв "културен марксизъм", а е един некултурен крони-капитализъм (сливане на държава, медии и големи транснационални корпорации). Точно затова толкова презирам "умнокрасивите" - нашенските, американските и по целия свят. Защото точно тая безмозъчна сган от тъпото си его и желание да се изтъква като "по-умна от простолюдието" е най-големият подръжник и крепител сред средните и ниските социални класи на този гнусен крони-капитализъм, който обира и тях самите. Тая безмозъчна умнокрасива сган (в България и по света) би подкрепила и собствения си палач, докато ги води към бесилото, ако това би им донесло точки "обществен престиж" сред собствената им малоумна общност."
Т. Чергов