0 0 гласа

ТРАКИЙСКАТА КУЛТУРА НА ОТВОРЕНИЯТ ХЕРМЕТИЗЪМ И ВЕД (ВЪРХОВНОТО ЕДИНСТВО)-ПОЗНАНИЕТО

 

ТРАКИЙСКАТА КУЛТУРА НА ОТВОРЕНИЯТ ХЕРМЕТИЗЪМ И  ВЕД (ВЪРХОВНОТО ЕДИНСТВО)-ПОЗНАНИЕТО


https://www.bulgarkamagazine.com/дионис-загрей-божественият-принц-на/?fbclid=IwAR13WqnXK4Gl4MzHb8OrcAsAZU-Le6Uz_zdqfyhfnL-BB8eR_tX8k5Q4OG8

В
казанлъшката гробница жената на Ройгос (синът на Севт 3) е единствената жена на света обожествена в Богородица, тя седи на Трона на Божата Майка. Ройгос седи по-ниско на обикновен стол, нищо че е обожествен(златния венец).

Отец, Майка и Синът – Загрей, Дионисий(Орфей), Сабазий. В пещерата действително се ражда Загрей, а "рогатата змия", която е неговата душа, е душата и на Дионис, и на Сабазий. И затова в релефита на "римския митраизъм" бикът-Сабазий умира, но над погребалната урна скърбят Загрей и Дионис ("рогатата змия" и лъвът). Светата Троица - това не са Отецът, Майката и Сина, а Духът, Майката и Отеца. Оттук идва и християнската света троица, в която майката е заменена със Сина, но са останали Светият дух и Отеца. Всъщност, върховният бог е Светият дух, Майката и Отеца дефинират реалния свят, Земя и Небе.

 

Невъзможна представа за божественост има при племена, където няма нито Жената като Богиня, нито има Божи Син като символ на Живота.

А за да бъде тогава канон, са нужни векове и хилядолетия натрупвания за достигане на тази идея. Което се доказва чрез хилядите артефакти от неолита до тази епоха на 5 века "преди Христа".

Дионис (Божи Син, Орфей) се Кръщава във Вода от Вестителят си Ерми с участието на други свети персонажи.

Ритуалът е същият, поне визуално, както и днес.

Проблемът е с паспорта и гражданството на Младенеца

Някои са просто продажници. Други хора са обременени от образованието,което са получили. А трети просто ги е страх и изпълняват поръчения.  Но артефактите ,които разкриват ,говорят сами по себе си. Идва Видов ден.

Голям камък им тежи на врата на проповедниците: Проповядват, че Бог е любов, а същевременно ни учат да имаме "страх от Бога".  Как така Бог е любов, пък толкова народ изтрепан в името на тоя Бог, м…?

Богомилите са били жестоко преследвани и избивани. И как иначе като са проповядвали, че вярващият човек не е имал необходимост от посредници при общуването му с Бога. Разбирай - попове, патриарси и други кръвно заинтересовани. И е имало и има защо.

Много отдавна не съм срещал толкова мъдра мисъл: "Траки като етнос няма, но има тракийска култура" хахахах

Тракийски светилища са отразявали  вярванията и разбиранията  на предците ни за света, където Кръстова гора е била считана за отражение на божественото, Караджов камък се е свързвал със света на мъртвите, а Белинташ – със света на живите.

https://drumivdumi.com/кръстова-гора-караджов-камък-белинта/?fbclid=IwAR2wddsjYGzJXV5YfFwYhf9MWmM68b1PAZ-oT2feioxDVHUyikMm9qfHVWM

Атанас Неделчев: Само едно не разбрах - кои са тия гърци и ашкенази?

Данайците са семити(мулати) по сведенията на античните автори. Справка писмата между спартанците и Синедриона.

Ашкеназите са метиси - юдеизирани уйгури.

Откога междинните раси са основа на генетичните изследвания?

По тази логика Латиносите в южна Америка са основен маркер на испанците и португалците в Европа?!

Йоан Зонара в книгата EPITOME HISTORIARUM нарича Шестия Вселенски събор(680-681) SYNODVS CONTRA MONOTHELITAS BVLGARI-Синод(Сесия) срещу Българите Монотелити.

За какъв тангризъм говорят и мътят умовете на хората постоянно!!!

Идете и си научете историята и спрете с басните!

Stoyan Nikolov:   Според "официалните" историци траките по мистериозен начин се изчезнали от нашите земи , а много интересно , техните обичаи останали в бита и паметта на българския народ.

Много от незабравените тракийски обичаи се вплитат по естествен начин в религиозната обредност на българската църква – мартениците, баенето, кукерите, нестинарството, лазаруването, Тодоров ден, Илинден, Св. Трифон-Зарезан, Еньов ден, Гергьовден , Димитровден, Поклади (паленето и прескачане на огньове), Сирни или Песи понеделник (на него се „бесят кучета“, т. нар. „тричане“ – за да бъде изгонен от тях злия дух и да „станат кротки като агънца“),Змийските празници/Ирминската Неделя/,Сурвакането и др. Почитането на тракийската Велика Богиня-майка се трансформирало в култ към Божията майка Пресвета Богородица.

Всички тези обичаи са характерни за районите на българското землище плюс сегашните Македония, Северна Гърция и Румъния. А това е ясен знак ЗА НЕЗАБРАВЕНОТО ТРАКИЙСКО МИНАЛО, ПРЕМИНАЛО ПРЕЗ МЕТАМОРФОЗИТЕ НА ПРАВОСЛАВИЕТО.

 Историята се отрича, за да бъдат издигнати на пиедестал отрепките, низшите духом и търтеите.

Племена са онези с перата на главите. Ние сме един народ с много поселища и родове, които са носили конкретни имена, например име на местоживеене или основател на рода. Когато траките са имали царства, култура, религия, изкуство. Тогава Западна Европа и останалият свят са били още в пещерите и по клоните на дърветата(например пиктите).
Под траки се разбират народите заселващи югоизточните територии на Балканите.По своята същност понятието траки има съвсем различно обяснение в литературата.То се формира в насоката на името на речната богиня Траке. Друго тълкуване от диалектните форми е, че траките са войнолюбиви.Смята се, че по този начин бога Арес (бога на войната) е роден в Тракия...
В поемата „Аргонавтика” на Аполоний Родоски (ІІІ в. пр.н.е.) и във съчинението от ІІ в. на Ариан „Витиниака”. Точно последният е дал сведението за нимфата Траке, която била „майка на Трер” (епонима на тракийският народ „трери”). Откъсът е съхранен при Стефан Византийски: „Трери, народ. От Триер, син на Омбриарей и Траке, както казва Ариан във „Витиниака” (Steph. Byz., FGrHist 156 F 27).

Стефан Византийски твърди, че Ария е едно от по-старите имена на Тракия. Идва от подопечените на бог Арес или Арий, арийаните(арийците).
Стефан Византийски е хронист, живял в 6век в Александрия. Най-известният му труд е наречен Етника и описва народите, градовете и областите във света. Та там Стефан Византийски пише: Тракия- това е областта, която била наричана също Перке и Ария
Θρκη, ..... στι δ Θρκη χώρα, Πέρκη καλετο κα ρία

Ария, едно от най древните имена на Тракия, Stephanus; това е заради войнствения характер на хората, цялата тази страна Euripides нарича местожителството на Марс - Арес; и Sophocles, негова родина. Речник на древната География от 1773 Лондон.
Другото име за народа на медите – било арии (Херодот VII, 62.). Съдейки по всичко, арийци било и тяхното самоназвание.

Там където богът е изобразяван с шапка на главата, тя винаги е тракийска (скитска) шапка, което означава, богът е от тракийският пантеон

При траките, за разлика от елините, е нямало нищо по-естествено от стремежа за „вписване“ в природата. Подмогилните храмове и скалните светилища, както ги разкриват съвременните археолози, показват, че те буквално са се сливали с пейзажа.

Едно старо доказателство,че древните жители на Апенините са също траки,наричани пеласги и др.
Авъл Гелий,Aulus Gellius.римски писател: Роден около 123г.
в неговото произведение <Атически нощи> пише,че< първите италийци>, т.е. населяващите земите на Рим и днешна Италия са <аврунците,сиканите и пеласгите >
В глава I,10 <<Философът Фавори смъмря един младеж, който говори с прекалено стари думи>>, които философът наричал <<съвсем неразбираеми>>, *(т.е. за новите латински имперци тогава-б.м.).
Той се обръща към младежа още с думите: <<Разправяш,че ти харесвали древните времена,защото хората били честни, почтени, въздържани, скромни. Живей тогава по някогашния морал, а говори по днешния език(латински.б.м.)>> Край на цитата.

Досега Овчаров и Китов копаха, копаха и нищо значимо от други построено не откриха. Все тракийско излиза..

ТРАКИЙСКАТА КУЛТУРА НА ОТВОРЕНИЯТ ХЕРМЕТИЗЪМ И ПОЗНАНИЕТО ВЕД (ВЪРХОВНОТО ЕДИНСТВО)

"Гръцкия бог" Хермес отначало е тракийски герой, после тракийско божество: Според Херодот, Хермес е праотецът на тракийската аристокрация. Царете на траките се кълнели в неговото име.
"...тракийските благородници имат специален култ към Хермес, кълнат се в неговото име и дори твърдят, че произхождат от него." (Херодот - История, Книга пета)

Тези земи раждат една от най-разпространените философии – Орфизма,
И тълкувателя и пазител на Христовото учение в най-чистият му вид – Богомилството.

След гибелта на Атлантида палеолитният свят е бил изключително слабо заселен, пред угрозата дори да изчезне. Земите около сладководното Черноморско езеро, обитавани от (прото-) траките, са били най-добрите за развитието на живота в онази епоха. Много обработваеми земи, много питейни води – и като езера, и като реки.
Траките се оформят в четири големи племенни групи. Това са мизи, витини, пеласги, а за четвъртата все още се спори коя е точно. Всички те обаче живеят под общото име Перке и говорят един прото език. Основния бог, който почитат, след хилядолетия става популярен като Бог на князете и е назоваван Хермес. Познанията им за Вселената са изключително богати, а те считат, че всичко, което е на небето, има огледален аналог на земята. Тъй като съзвездията са най-големите конфигурации в Космоса, още (прото-) траките започват да им правят копия под формата на групи от могили. Същевременно по-малките племена си имат и свои звезди закрилници, тъй като си имат и рождени дати. Целият ритуал се запазва до появата на Дунавска България. Когато на владетел се родят няколко сина, те започват да управляват различни части от племената, като всяка носи името на този, който я води. Така се знаят и рождените дати на племената, както и звездите закрилници. Животът на (прото-) траките се определя и от важните Божествени сентенции „Познанието не е за всеки” и „Затворете вратите за непосветените”. Тези основни факти обясняват защо в определени периоди, сякаш безпричинно племената сменят земите си без да воюват. Имат писмености, а предават познанието само на посветени, и то устно. Ритуалите са се извършвали изключително мистично в тайни местности. Висшият жрец е и княз.

За разлика от елините траките вярват в безсмъртието на човешката душа. Тяхното висше божество е припознато в гръцката митология като Дионис Загрей. То е по-могъщо от Зевс, върховния бог на гърците, тъй като обединява в себе си двете начала на света – соларното (слънчевото) с хтоничното (земното). Тракийската вяра в безсмъртието насочва към единствен и единен соларно-хтоничен бог, известен в гръцката митология като Дионис Загрей. В „Илиада“ веднъж е споменат с епитета „беснеещият“.

Загрей е хтоничната (земната) персонификация на безименния Велик Бог на траките, докато Орфей е соларната му (слънчевата). Загрей и Орфей в тракийската религия означат едно и също – бог на хтонично-соларната дуалност. Тракийският бог е син на Великата богиня-майка, която самозачева от слънчевия лъч. Мегалитните светилища, пръснати из цяла Тракия именно това символизират: как слънчевият лъч попада в земната утроба (пещерата или скалата) и после от Хаоса се ражда Богът.

Ритуални действия свързани с тракийския орфизъм могат да се проследят в кукерските традиции.Кукерите идват още от тракийските древни орфически ритуали и олицетворяват голямата мъжка сила, която побеждава злото, затова те трябва да са непременно мъже.

• Не мога да разбера "грамотността" на някои хора, занимаващи се с история. Престанете да ни промивате мозъците с фрази, като: " В Гърция беше намерен артефакт от преди 7000г( примерно)"....
Пише се: "На ТЕРИТОРИЯТА НА ДНЕШНА ГЪРЦИЯ....

Rex Caldeorum 
http://voennodelo.com/траките-и-троянската-­война/

Кимерите са жречешка прослойка, тоест спадат към трако-скитите(арияни), но са подобно да кажем на Бесите- жреци пазители. https://sparotok.blogspot.com/2013/04/blog-post_15.html?m=1&fbclid=IwAR1KGKFwTuHa­sTEB34SKmZGJnU-w5ONvdyHid­mmWlWopMpmNg9qsCbPakLo

Български символ IYI в е на вече повече от 10 000 години! Неслучайно строителите на т. нар. Първа българска държава са го изписали върху стотици скали, каменни блокове, съдове и керемиди в Плиска, Преслав и на много други места – те са били гордите продължители на една хилядолетна традиция, която не сме забравили и днес.

Първото споменаване на Зевс в тъй наречената "древногръцка" литература е от Омир, който го нарича Зевс Пеласгийски.

Сведение от Теофилакт Симоката:
Theophylacti Simocattae Historiae, Simocatta, Theophylactus; Boor, Carl de, 1848-1923.
стр. 8-15 ( от библиотеката на патриарх Фотий ):
οι δε Γεται ητοι Σκλαβοι τα περι την Θρακην ελυμαινοντο... (Гетите, които преди се наричаха траки ...)

В исторически извори се съобщава, че Тир или Тирас е обединил (след потопа) народа на тиреите и,че данайските цигани им дават названието ТРАКИ!!!
Йосиф Флавий: " Наследниците на Ной, даващи имена на народите – тирас / тираси, но гърците ги наричали траки."
Исидор Севилски – „Etimologiq ( 9,2 -31 ): „Tiras ex quo Thraces, quorom non satis immutatum vocabulumest quasi Tiraces"

По-точният въпрос е: Данайския език елински ли е?
На елински ли е говорил Данай в Египет и предците му в Етиопия?
Има ли писменни паметници в Египет и Етиопия преди 12 в.пр.н.е. на елински?
В този случай данаи ли са заварените йона, минойци, траки, критяни и данайски ли са им титлите на владетелите им?
Някои се държат като чисти руснаци: Историята започва от "Гърция" и "гърците" са коренното население на Балканите.

"Неспособността на Римската империя да застави варварите да водят уседнал начин на живот води до създаването на т. нар. варварски кралства на територията й."
Не водят уседнал живот, пък си създават кралства...
Това ми звучи като профанския израз на Фол, за траките - практикували „минен номадизъм“... Нали Валерийка все твърди, че траките номади били, та си ги представям, помъкнали лозите си, как щъпуркат из лесове и поля...

Кой го кръсти "Римски кастел", като че ли тук само римляни и гърци са живели , и майсторите и те сигурно са "римляни или гърци"?! Абе безродници са БАНяджиите.

В казанлъшката гробница жената на Ройгос (синът на Севт 3) е единствената жена на света обожествена в Богородица, тя седи на Трона на Божата Майка. Ройгос седи по-ниско на обикновен стол, нищо че е обожествен(златния венец).

Отец, Майка и Синът – Загрей, Дионисий(Орфей), Сабазий. В пещерата действително се ражда Загрей, а "рогатата змия", която е неговата душа, е душата и на Дионис, и на Сабазий. И затова в релефита на "римския митраизъм" бикът-Сабазий умира, но над погребалната урна скърбят Загрей и Дионис ("рогатата змия" и лъвът). Светата Троица - това не са Отецът, Майката и Сина, а Духът, Майката и Отеца. Оттук идва и християнската света троица, в която майката е заменена със Сина, но са останали Светият дух и Отеца. Всъщност, върховният бог е Светият дух, Майката и Отеца дефинират реалния свят, Земя и Небе.

Невъзможна представа за божественост има при племена, където няма нито Жената като Богиня, нито има Божи Син като символ на Живота.

А за да бъде тогава канон, са нужни векове и хилядолетия натрупвания за достигане на тази идея. Което се доказва чрез хилядите артефакти от неолита до тази епоха на 5 века "преди Христа".
Дионис (Божи Син, Орфей) се Кръщава във Вода от Вестителят си Ерми с участието на други свети персонажи.
Ритуалът е същият, поне визуално, както и днес.
Проблемът е с паспорта и гражданството на Младенеца


Някои са просто продажници. Други хора са обременени от образованието,което са получили. А трети просто ги е страх и изпълняват поръчения. Но артефактите ,които разкриват ,говорят сами по себе си. Идва Видов ден.

Голям камък им тежи на врата на проповедниците: Проповядват, че Бог е любов, а същевременно ни учат да имаме "страх от Бога". Как така Бог е любов, пък толкова народ изтрепан в името на тоя Бог, м…?

Богомилите са били жестоко преследвани и избивани. И как иначе като са проповядвали, че вярващият човек не е имал необходимост от посредници при общуването му с Бога. Разбирай - попове, патриарси и други кръвно заинтересовани. И е имало и има защо.

Много отдавна не съм срещал толкова мъдра мисъл: "Траки като етнос няма, но има тракийска култура" хахахах

Тракийски светилища са отразявали вярванията и разбиранията на предците ни за света, където Кръстова гора е била считана за отражение на божественото, Караджов камък се е свързвал със света на мъртвите, а Белинташ – със света на живите.

https://drumivdumi.com/кръстова-гора-караджо­в-камък-белинта/?fbclid=IwAR2wddsjYGzJXV5Y­fFwYhf9MWmM68b1PAZ-oT2fei­oxDVHUyikMm9qfHVWM

Атанас Неделчев: Само едно не разбрах - кои са тия гърци и ашкенази?
Данайците са семити(мулати) по сведенията на античните автори. Справка писмата между спартанците и Синедриона.
Ашкеназите са метиси - юдеизирани уйгури.
Откога междинните раси са основа на генетичните изследвания?
По тази логика Латиносите в южна Америка са основен маркер на испанците и португалците в Европа?!