0 0 гласа

Катедралата "Нотр Дам дьо Пари"

 
 Има една легенда за Катедралата "Нотр Дам". В нея се твърди, че Дамата на Париж не е Света Богородица, а Мария Магдалена, майката на кръвните потомци на Исус Христос, която намира убежище във Франция и поставя начало на династията на Меровингите и от която произхождат френските крале. Именно това е символът на лилиите на кралските знамена и гербове.
Това обяснява фактът, че католическата църква недолюбва този храм и трябва Виктор Юго, за когото се твърди, че е един от магистрите на ордена на розенкройцерите да я спасява от разруха.
Забелязахте ли изключително хладната реакция на папа Франциск на палежа, по-точно - липсата на реакция. 
Има само един туит, написан от пресаташето на Ватикана, в който почти незабележимо се споменава, че това е загуба и за християните по света, като се говори за загубата на Франция и самоотвержеността на френските пожарникари, но не се поставя ударение, че гори един от символите на католическия свят. Вероятно, защото папата най-добре знае, че Дамата е символ на Християнството, но не на католическия свят.
Много държавни глави, включително на некатолически държави, предложиха помощта си - финансова и експертна, за възстановяване на Дамата на Париж, но не и една от най-богатите държави в света, разполагаща с изключителната експертиза по католическите храмове - Ватикана.
На прицел е наистина Християнството, но не християнството на думи, а символа на Граала, на съсъда на Христовата кръв.
И все по-ясно се очертава разделната линия - кой е с Христос и кой с Антихриста.
Живеем във време, в което легендите оживяват.


ПП И последно. РТ са имали пряко предаване на бдение за Дамата на Париж. Не успях да изгледам целия запис, но при бърз преглед видях само миряни. 


Автор :   Maya Devi Dasi

---------------------
Само ще вметна: Относно статуите и подредбата на храма, трябва да се има предвид, че пазители на Граала са били Ордена на Тамплиерите и Ордена на Сион.
©Ванко Българионъ Николов©° ®•Ⓥ