0 0 гласа

Ислямизъм и радикализъм

 

ДПС стана не балансьор в политиката, а рекетьор, който издигаше и сваляше правителства. Докато в един момент никой не можеше и не може да вземе властта без благословията на агент Сава Библиотекаря...
Впрочем да не забравяме Тройната коалиция, чийто правителство беше с мандата на ДПС...
"Аз съм инструментът във властта, който разпределя порциите на финансирането в държавата. Искам да сте много наясно с този въпрос"- почетния лидер на ДПС Ахмед Доган в село Кочан, Община Сатовча.
ДПС нежно целуна ГЕРБДПС обаче целува като кобра...

Ахмет Доган е хитър и непредсказуем политик. Добре му отива определението "Кукловод". Дори когато прави правилен анализ, има нещо на ум. Докато Местан е арогантен и веднага прозират подбудите му, при Доган нещата са обвити в непредсказуем тублеранс. След такива анализи и действия(а те не се случват всеки ден), винаги трябва да сме особено внимателни. Да сме нащрек. И да следим действията и на другите играчи.

В България неколцина олигарси контролират медиите в страната, която редовно е поставяна на последно място сред държавите от Европейския съюз в индекса за свободата на медиите по света. Между тях са депутатът Делян Пеевски, чиято "Нова българска медийна група", привидно управлявана от майка му, макар противници да твърдят, че той държи истинската власт, е тясно свързана с правителства, контролирани от няколко партии, отбелязва "Ню Йорк таймс".

Всъщност Пеевски е реалния лидер на ДПС и на задкулисието. И в сянка дърпа конците и контролира съдебната система и прокуратурата.
И на Борисов. Спомняте си как Пеевски разхождаше Цацаров по разни кабинети преди избора му. Сега няма да е по-различно.  Депутата от ДПС Делян Пеевски остава в Българския парламент  да избере следващия главен прокурор.  Явно  е нежелан от Алианса на либералите и демократите за Европа /ALDE/, Либералния интернационал /LI/ и ЕНП за €депутат поради открито олигархиичните му пристрастия и задкулисие.


Стефан Северин:  ГОЛЯМАТА ЕКСКУРЗИЯ НЕ Е ВЪЗРОДИТЕЛЕН ПРОЦЕС! А си е наистина пътуване по желание. Никой никого не е гонил от България. Насила ги караха някои, които бяха свързани с турското разузнаване. Идваха при нас, екипът на „Работническо дело” в Разград – уплашени, стресирани – не искат да вървят в Турция, но ги заплашвали, че ще убият децата им. За какво да вървят? Имаха големи двуетажни къщи, дворове, животни, спестени пари… Възродителен процес имаше декември 1984 – февруари 1985 година, когато се сменяха имената. Така и Живков не каза защо беше това. А той знаеше защо. Не си мислете, че ей така е му е хрумнало. От всички в България той единствен е имал ясната представа какво ни готви южната съседка. Затова се е съгласил. Иначе такива смени на имената е имало пет пъти – три от които в царско време. Голямата екскурзия, която започна след изявлението на Тодор Живков на 29 май преди трийсет години, е напълно доброволен акт. Дори се правеха усилия да бъдат спрени, защото няма кой да работи. И тогава се правеха протести.За сведение на политическите ранозрейки протестите съвсем не бяха мирни. Нарочно на преден план се слагаха децата и жените, а зад тях мъжете с вериги, железа увити във вестници и камъни. Ако са били мирни, защо ги разгонваха с пожарните на Борисов? А кабините на колите бяха с телени мрежи? Защото хвърляха камъни.

Защо на убийци ДПС прави чешми ( а нали знаете символа на чешмата – камъкът е по-траен от нас, а водата вечна!) . Защо един път ДПС не отиде в Буново, където техните „жертви” взривиха вагон с майки и деца и убиха 8 души, а ранените са десетки? Какъв възродителен процес имаше, когато взривиха гарата в Пловдив – 30 август 1984 година, когато прекъсваха електрическите мрежи и правеха опити да отравят питейната вода? Смяната на имената беше декември 1984 – февруари 1985 година! Какво беше това и по чия поръчка беше създадено Турското националноосвободително движение в България /ТНОДБ/? Да припомня ли четвъртото задължение от Възванието на тази антидържавна формация: „ Не помагай на тази държава, а и вреди. Намали своя трудов принос! Унищожавай, събаряй и пали!Отмъщавай безжалостно на свирепия душманин!” Какви мирни ангели, какъв благороден призив, писан от спецслужбите на южната ни съседка, дето Борисов ходи да се кланя! И като слушам какви фантасмагории се нижат, какви изопачения, какви светци се изкарват ачек-ачик терористи.


Народното събрание на България приема закони предложени от правителството на Турция


Говорителят на МВнР на Турция призна за разговор между между министрите на външните работи на Турция и България във връзка с промените в Закона за вероизповеданията. Турския министър е оказал натиск и предложил промени в закона, които българската страна е приела. Народното събрание на България гласува Закона за вероизповеданията така, както е предложен от правителството на Турция.

"Сънародниците в България внасят специално допълнително значение на отношенията ни с България. Турция и България като две съседни, приятелски и съюзнически страни полагат грижи за ненамеса във вътрешните си работи. В същото време външните министри на двете страни осъществяват конструктивен и дружески диалог помежду си, провеждат консултации по много въпроси и това е напълно естествено. В този контекст наскоро нашият министър е споменал за разговор, който е провел преди време с българския външен министър във връзка с промените в приетия от българския парламент Закон за вероизповеданията и международните норми в това отношение, но думите му са били погрешно преведени и са изкоментирани по различен начин и изопачени в българските медии. Някои злонамерени среди се опитват по този начин да навредят на турско българското приятелство".

Хами Аксой - говорител на турското външно министерство на Турция

Законът за вероизповеданията е поръчка на турското правителство и Чавушоглу го каза в прав текст. 
Не проспивайте политическия гаф на Борисов с Турция и намесата ѝ във вътрешните работи на България. Не помня някога в новата история България да е била унижавана в международната политика по такъв начин.

Всеки има свещеното право да бъде идиот, голям идиот...


Сърбия обяви мобилизация и се стяга за война. . .
Косово отваря границата си с АлбанияС това Западните Балкани стават Велика АлбанияПредстои иМакедония да се отправи натам.  Кажи нещо сега, Борисов(Султане на суджуците). 
Безпрецедентен дипломатически скандал се състоя на среща на външните министри в Букурещ, когато косовският външен министър Беджет Пацоли открито заплаши с убийство сръбския си колегаИвица ДачичПацоликакто е научил от свой източник сръбският ежедневник, „безсрамно и насръбски“ е казал на Дачич: „Ако има атентатда знаешче сме ниеалбанците“.  Това говори твърдекрасноречиво

За наранени чувства и отворени стари рани, за нов възродителен процес плачат и плашат. Боляло ги!

А за изгорените и превърнати в пепелища български села в Източна и Беломорска Тракия и в Македония, за сринатите им до основи къщи и отнето имущество, за прогонените от роден дом хиляди семейства и за избитите десетки хиляди българи защо не ви заболя?!? Защо не протестирате за всички сменени имена на селища и местности в Турция и Гърция веднага след изгонването на българите, за това, че споменът за българската им принадлежност е изтръгван с огън и меч!

Моето сърце не плаче ли, като гледам изравнените със земята следи от основите на изгорените и сринати с тежки оръдия от редовната турска армия и башибозукските орди къщи, черкви и сгради във вековното чисто българско село Пишмен на предците ми в Беломорска Тракия? Знаете ли вие как те стяга гърлото и какво е да виждаш над 100 годишни дъбове да растат на гробовете им?!?

И Вие ще ми говорите за чувства и рани, като че ли само вие ги имате! Не нам, не нам!!!
……………………………………………
Засега ислямистите разглеждат България като транзитна страна,в която местните мюсюлмани имат силно влияние в политиката.Засега това ги устройва,и няма да тръгнат към конфронтация,а ще продължат с изнудването.
--------------------------

Много хора не знаят /едва ли Лютфи Местан не знае обаче/, че Турция е подписала с България поне 3 междуизселнически споразумения и във всяко едно от тях декларира, че турци в България няма. Същото твърди и самият Мидхад паша в първа част от мемоарите си през 1885 г. публикувани в списание Liberation в Париж, където той категорично заявява, че след Руско-турската война всички турци са се изселили от България, а са останали около милион българи мюсюлмани, потомци на отнетите като кръвен данък от родителите им българчета. Та кръвен данък е събиран около 250 години т.е. османлиите са минали около 65 пъти да събират деца от около един милион български семейства. Въпросът е не дали има турци в България, а колко милиона българи живеят в Турция.

Мартин Карбовски: • „Проектът на България за поправки в религиозния закон беше срещу всички видове основни права и свободи и нарушаваше правата. Турция беше принудена да се намеси и се наложи България да внесе промени“, заяви външният министър на южната ни съседка Мевлют Чавушоглу в публична реч, съобщава offnews.bg.

Той посочи, че „сега Главното мюфтийство има някои дългове, в замяна на тях искаха да продадат собствените му имоти“ и в опит да се намери решение, той отново се свързал със София.

https://www.lentata.com/page_14216.html
---------------------------------------------
"
ПОСЛАНИЕ КЪМ БЪЛГАРСКИТЕ МОХАМЕДАНИ !

Скъпи български турци, или турски българи, или български мохамедани, и аз не знам като какви се самоопределяте, но искам да ви питам нещо:

Виза ли ви трябва за Турция?!

Някой насила ли ви държи в разорена БЪЛГАРИЯ?

Ако изпитвате такава непреодолима носталгия към родината си, ами продавайте си имотите и хващайте автобуса, влака, самолета към родината!

И престанете с тая лепкава дъвка, как българите говорели с езика на омразата!

Ние сме ви приели и ви възприемаме като част от нашето общество, но за разлика от вас, ние втора родина нямаме и освен добросъседски отношения, в случай, че изобщо са възможни, не желаем да имаме НИЩО ОБЩО с Турция!

България няма да бъде турска, разберете!

Никой не ви гони, но и никой не ви държи насила!!"

Нора Маркова  

Може би не е лошо да ви се припомни със сопа в ръка, че Българският Национален Интерес е свързан Само с България и с Българите!  Дълг и Чест!

Съюз на Родолюбците в България- „Защита на българите"