0 0 гласа

Евро

 

ЕВРО 


Влизането в еврозоната означава износ на ВСИЧКИ финансовите резерви - злато, валута, ДЦК и т.н... собственост на България, в Европейската централна банка във Франкфурт. Срещу това ще получим правото да печатаме евро. за целите на паричното обръщение в България, но до размера на "обезпечението" в ЕЦБ. Отделно от това трябва да внесем и пропорционална ежегодна вноска в т.н. Защитен фонд, за спасяване на фалирали банки и държави в Еврозоната. Тук е причината  "Вишеградската тройка" да не се натиска за еврозоната.  ERM-2 е валутният съюз на ЕС.
     

ЕЦБ изобщо, ама изобщо не се интересуват от нашите закони и условия.!

Ама, нямало тогава да влезнем в чакалнята.  Да подаваш молба за нещо и да ... поставяш условия. Ами естествено.


Чехия: Само луд може да иска да влезе в Еврото сега, и да плаща €3 трилиона дългове на старите членки...

 

"България, която не можа да бъде убита от приемането й в Евросъюза, сега ще бъде ликвидирана чрез приемането й в еврозоната".  Иво МАКЕДОНСКИ

На референдум Дания отхвърли еврото. А питате ли се защо Англия не въведе еврото? Швеция?

 

Гърция- всъщност това беше най-голямата операция по разграбването на Гърция в най-ново време!

 

Все замирисва на кинти, които някой се кани да сгъне… Зорът  е за едни 20 милиарда Евро, гарантиращи Валутния борд. Кой и как  да  ги чопне?


Въвеждането на еврото €  в България (не дай Боже това някога да стане) ще отключи най - низките търговски Страсти у добросъвестните ни търговци: ако нещо струва 1 лев, на другия ден след въвеждането на новото платежно средство вече ще струва 1 евро. Спестяванията на хората в банките (отнася се за тези, които все пак имат някакви спестявания, освен заеми и ипотеки) ще се обезценят още на момента (банките си знаят плана още от времето на сривовете на "Балканбанк").

Престъпната жилка освен, че ще обезцени спестяванията, но и ще покрие поредните кражби/липси на държавни средства по сметките в чудовищни размери.

Европерспектива:  Пенсията от 200 лева става 100 евро. Заплатата от 500 лева става 250 евро. Бобът от 5 лева става 5 евро... 

ИСТИНАТА е, че еврото ще продължава да струва ~2 лева САМО докато се намираме в чакалнята.  ИСТИНАТА е, че в момента на преминаване от "чакалнята" в "зоната" съдбата и цената на нашето левче ще се решава не от нас и нашите майцепродавци, а от излъсканите маникюрирани и гелосани евробанкери, на които не им трябва скъп лев и не ги е грижа за покупателната способност на пенсиите?

Обаче колко е лесно да бълваш празни опорни точки, когато нямаш никаква представа за какво говориш.   

България може да е малка държава, но е стратегическа.  ЕС ни прие в състава си не за друго, а за да може да си осигури по-благоприятни за него условия и правила. Ако не се бяхме включили в ЕС, сега можехме да диктуваме правилата такива, каквито ни удовлетворяват.
Огромна част от търговията на ЕС минава през българска територия. Но за съжаление ЕС диктува правилата, а не ние. ЕС печели от тези правила, а не ние.
ЕС налага свои правила, които не винаги са подходящи за България.
Предвид правилата на ЕС останахме без земеделие, без производство, без електричество, без хора, без нищо. А те си развиха земеделието, производството, енергоизточниците, и си разпределиха нашата работна ръка.
Е, още ли искате да останем в ЕС? Да гледаме как децата ни се трудят за да направят живота на други държави по-добър, а тук нашите майки и бащи да мизерстват?
Сега, като капак искат да ни затрият и българския лев.
Интересите на България са продадени, както и химна ни.