0 0 гласа

Волга

 
О, я стига. Не може който когато си поиска, българин да се нарича. Оказа се,че най-лесната работа на тоя свят,е да станеш "българин". Просто го заявяваш,и готово. Веднага в България се появяват множество защитници на "справедливата"ти кауза.

Поискаш ли източник и всички волжски сектанти се обиждат и млъкват...

Другото- Приликите и подобията НЕ доказват идентичност. 
Волжки българи-българите от местноста Валога при врачанското село Оходен, Стара планина.
Овчата битка е била между част от султаната Хорезм и монголотатарите на Темуджин.

https://bglog.net/…/BGLog/Измислицата--Волжска-България- 

Това за държавата Идел(Волжка България, Чувашия, Кам) и т.н. са бълнуванията на днешните татари за възникването и развитието на българите някъде там, из Волго-Камския край. А понеже са с преобладаващо тюркска/татарска (алтайска) кръв и са мохамедани нещата съвсем загрубяват, тъй като с тия лакардии те стават проповедници на пантюркистката хипотеза!
Вече стана много модерно тюрско-руско-монголо-татарската мелез да се имат за българи... Никой не признава мелезите за свои и те...какво да правят...? От монголи до индийски цигани говорят че са с българско потекло...

Ал-Гарнати специално за мазните булгур тюрк пезевенклар:"... А учените при тях се наричат БАЛАР, затова са нарекли тази страна "БАЛАР", което означава "учен човек", и това са го арабизирали и са започнали да я наричат "БУЛГАР"."
Демек, измислицата "Волга Булгар" е резултат на фонетични манипулации на руски и съветски учени и естествените недостатъци на куфическата арабица. Няма "Булгар" в изворите, а чувашкото ПЪЛХАР и татарско БОЛФАР. Когато българите са на Балканите през IV и V век, волжките туземци пълхар болфар живеят в каменната ера, не познават камъка и керамиката и вероятно са се учили да ходят на два крака. Ел Булгар Ал Кошмар
Да можеха всички, които вярват, че татари, чуваши, башкири и пр. Са българи, да видят как в едни групи се пишат българи, а в други същите лица развяват знамето на Турция!Вече стана много модерно тюрско-руско-монголо-татарската мелез да се имат за българи... Никой не признава мелезите за свои и те...какво да правят...? От монголи до индийски цигани говорят че са с българско потекло…
Волга е името на реката, ама от началото на XVI век. Това е известно на всеки пълнолетен волжки циганин с булгарско самосъзнание. Така че, както обикновено, на някои им се губят 5-6 века време. Името на Волга означава "Крива река". Това не може да даде име на народ.

Претенциите на татарите за български корени, за това , че те са истинските българи, не са нито безобидни, нито безопасни за нас, българите.
Целта е да се заличи разликата между измислените мюсулмани - болгари край Волга и реалните болгари край Дунав, които дадоха ЕЗИК И РЕЛИГИЯ на руските, азиатско-угро-фини и варяги по същество и род .Тези руски въжделения се чепкат и до днес от руски агенти в българско.
Заради тази лъжа ни разделиха след Берлинския конгрес. Заради нея осакатиха страната ни след Ньойския пакт, а после ни хвърлиха в мечешката прегръдка на СССР. Днес, когато сме на линията на разлома, отново ни заливат с лъжи. За да не помним, че ние Българите сме най - старите европейци, потомци на Траките.

Татарстан
площ : 68 000 кв./м Население:3 786 358 Столица : Казан - 1 143 500 жители
Преброяване-2010 г. Етнически състав:
татари-2 012 571 53,2%,
руснаци-1 501 369 39,7%,
чуваши-116 252 3,1%,
удмурти-23 454 0,6%,
мордовци-19 156 0,5%,
марийци-18 848 0,5%,
украинци-18 241 0,5%,
башкири-13 726 0,4%,
азербайджанци-9527,
кряшени-29 962 0,8%,
булгари-484 души
други-46 800