0 0 гласа

ВСВ, България и ЕС

 

След ВС война България, съюзник на Хитлер беше победена страна и Югославия и Гърция вече имаха птетенции за земи до София и Стара планина, Чърчил пък в Ялта предлагал турски корпус  да ни окупира с умиротворителна цел и ако не беше Съвтската армия на тази карта щеше да,си остане само.някогашното Княжество България, даже по-малко…

 Към края на войната (1944) Чърчил е предлагал от 30-50 турски дивизии (една дивизия е 10,000-15,-000) да нахлуят в България, а Сталин е бил категорично против. Всичко това го има запазено в преписките между Чърчил и Сталин.
СССР просто изпреварва Великобритания.
Скрита част от историята, излезе наяве в архивите на руските служби
Оказва се, че на 5 септември 1944 г. СССР е решил да влезе в България, но не за да я окупира, а за да предотврати турско нахлуване. Това личи от писма на Чърчил до Сталин, който предложил директно да се вкарат турски войски в България, а не да влиза СССР. Очевидната идея на английския лицемер е била да откъсне България от зоната на руското влияние. Но цената на това би била гигантска за нас – Турция би получила обратно „Източна Румелия“, т.е. всичко до Стара Планина.
Както е известно, Турция води много разумна политика през войната, като запазва неутралитет. Многобройните опити на Райха да я привлече се оказват неуспешни и тя минава „между капките“ на голямото кръвопролитие. Към края на войната обаче на ред е плячкосване на победените – както след всяка война. Тогава Турция е склонна да се включи в „Анти-хитлеристката коалиция“ и да нападне немския съюзник България.
Чисто формално, това би било напълно законно. Турция, като съюзник на СССР и Великобритания, би могла по този повод да нахлуе.
Сталин обаче е наясно както с игрите на Чърчил, така и с обстоятелството, че българският народ искрено обича Русия и никога като народ не е бил съюзник на Хитлер. Окупацията на Тракия от Турция е неприемливо както за СССР, така и за България. Затова и на 5 септември се обявя бутафорна война на България, в която не пуква и една пушка. После руските войски влизат без бой, и са посрещнати с хляб и сол.

Цветослав Николов:   Така ни беше окупирал СССР , че на ден карахме по 20 композиции (по 2500 тона средно всяка) със суровини , торове , дървесина -за промищлеността ни . В обратна посока пътуваха консерви , плодове и зеленчуци , сирене , вино ... През тия композиции бяхме достигнали стандарт в първата трийсетица в света . Имахме икономика , селско стопанство , туризъм , лека и тежка промишленост . Благодарение на "окупацията" имахме мощна енергетика , която захранваше отраслите ни и имаше излишъци за продаване . "Окупантите" ни продаваха петрол по цена себестойност , наполовина под световните . Сравнете със сегашната обстановка и сам си правете изводите ... И да ви кажа още нещо - нищо случайно няма . Интересите на англосаксите са : 1. Да ни точат суровините и работната ръка (докато я има) . 2. Да си продават боклуците , като (поради липса на икономика) ни дават заеми за това . 3.Да ни ползват територията за цели , каквито са им належащи ( военни бази , мигрантски лагери) - без да се интересуват от местното население . И това го постигат чрез кадруване и корумпиране на управлението на съответната държава , чрез изкривяване на истините и ценностите - чрез СМИ , образование и влияние в културата и чрез запушване на устите на мислещите (политически , икономически и в краен случай- физически) . В стратегията им влиза и хвъррлянето на фишеци в посока на несъществуващи врагове - с цел отклоняване вниманието от собствените им престъпления . Така стоят нещата с руската "окупация" и "евроатлантическите ценности" ...


Ден на Европа- ден на мизерията, нищетата, потъпканото достойнство, разпилените семейства, ден на „евроатлантическите ценности"- хомосексуализъм, педофилия, джендърия, инцест и содомия.
Терминът „Евроатлантически ценности“ не съществува в класацията на юридическите термини на ООН. За първи път терминът „Евроатлантически ценности“ е употребен в първоначалната чернова на учредителния акт на Северно атлантическия военен пакт и гласи: „Под формата на евроатлантически ценности ще се обяснява, заемането на територията чрез военна сила и военни действия на страни, които не са членки на този пакт.“ Тоест – войната ще бъде оправдавана с този термин. Или още казано – заличаване на културния код на страните приобщени към този пакт.

9 май 2019 г. София. Паметникът на Незнайния войн. 
Почит към 30-те хиляди наши жертви за Победата. Президент, министри, генерали, ветерани, граждани, чужди дипломати. Венци, цветя, почит. Гвардейци, военни почести, караул. Химнът на България, маршове.

Кирлива агитка наднича зад дърветата и скандира " Мафия ". " Мила Родино " - " Мафия-я-я "
" Тих бял Дунав " - " Мафия-я-я ". Президентът се покланя пред Вечния огън - " Ма-а-а-фия-я-я "

Стотина полицаи стоят наоколо и зяпат.

Демокрация…