0 0 гласа

Безусловен базов доход

 

Безусловен базов доход 



Vili Blagoev:   И като сме почнали с теориите на конпирацията -нещо съвсем официално. Вече писах, че Трюдо, премиер-клоуна на Канада в Давос предложи на хората да се дава безусловен базов доход без значение дали работят или не. Срещу което хората, които го получават трябва само да се откажат от своята собственост (движима и недвижима), както и други дреболии като яденето на месо, въглеродните горива е т.н. и т.н.

Даже и клип имаше качен на сайта на съмита. В който обясняваха колко хубаво ще е само да ползваме неща под наем и да не се затормозяване със собствености. Реакцията по повод клипа явно е била такава, че го свалиха под сурдинка. Впрочем нашите (а вероятно и не само нашите мисирки) премълчаха всичко това. Не им беше интересно.

Оооообаче в интернет-пространството ей така, от въздуха, се появиха адепти на този безусловен базов доход. Естествено -неплатени, да не си помислите, че някой ги ползва да сондират почвата как ще реагират хората на подобен идиотизъм.

Ето ви я идеята на телевизионната пандемия на кромида -да създадат ненормална обстановка, в която да се пробват да бъдат прокарани и най-заробващите хората решения. В нормална обстановка такива идеи като безусловния базов доход ще се обсъждат сериозно единствено и само в Курило и Карлуково, но в обстановка на истерия -вече пробват сериозно да ги лансират.

Впрочем не си мислете, че с безусловния базов доход живот ще си живеете -ще бъде нещо като минимална работна заплата, колкото да не умрете от глад. Обаче има хора, които това ги устройва.

Първо -ямайците. Те и сега са масово на държавна издръжка, само дето ги карат поне проформа да ходят на работа от време на време. С въвеждането на този доход ще си заживеят точно както им се иска. Тях имотите не ги плашат -и без това живеят масово в съборетини, загубата не е голяма.

След това -извънземните. Те така и така живеят в общежития или в квартири, за които пак плаща държавата. Разлика -няма. Издържат се от помощи от държавата. Работят пренебрежимо количество. Те ще одобрят въвеждането на този доход.

Веднъж писах, че бях с години без работа. Оцелях защото имах покрив над главата ми. Мой, собствен. Познайте колко щях да оцелея без него. Нещо повече -познайте, ако бях на някакъв минимален доход в държавно жилище, от което мога да бъде изхвърлен всеки момент дали щях да съм толкова наперен в нета? Ще ми се да каже, че пак щях да съм, ама не съм съвсем сигурен.

Безусловния базов доход срещу конфискацията на нашата собственост в същност е поставянето на хомот върху хората така, че да не смеят да гъгнат срещу управляващите. Ето затова истерясва пандемията по телевизията. Ако наистина вярвате, че кромида е точно това, което го описват -помислете си отново. Проследете парите и ще видите истината.

Виолета Баева:    ББД(Безусловен базов доход)

Някои го считат за фейк, но не е. Обсъжда се въвеждането му пилотно в ЕС в момента. Не е конспирация, защото експеримента е проведен в 40 страни от третия свят.

Каква е същността? Ами седиш си, нищо не правиш и получаваш пари от държавата за задоволяване на потребностите-комунизъм! Рай за мързеливите! Имат покупателна способност и инжектират развитието на икономиката.

До тук звучи примамливо. Въпросът е с какви пари, откъде ще се осъществи този проект? Безплатно ядене няма! Тогава?

За ББД четем отдавна. Какви са приликите и разликите с НЕСАРА-ГЕСАРА и проекта на ЕС? Приликата е раздаването на пари! Но, докато в НЕСАРА-ГЕСАРА ясно се казва откъде, как и защо, то от ЕК мълчат като партизани. Точно тук е разминаването и манипулацията. НЕСАРА-ГЕСАРА е проект, който експроприира банковите ресурси, връща обезпечението на номиналните стойности на валутата. Или се знае произхода на парите, които обуславят-безусловността на ББД.

Малко по-различно е в ЕС. Тук основната цел е създаване на Световно правителство, което контролира държавите, изземва и разпределя ресурси по усмотрение на управляващите. Те са тези, които определят етапите и секторите за развитието на икономическите отрасли по държави. Самите държави са обречени, чрез размиване на границите и етносите. За да се случи това, първото нещо е държавата да притежава всичко-трайни активи и хората. Хората могат да бъдат притежавани само, ако зависи живота им от милостта, която им се подхвърля за да живуркат. Те не притежават нищо! Знае се, че Румъния и България са двете държави,водещи световната класация по лична собственост. От 50 год се води битка, за завземане на тази собственост, която прави Балканджиите свободни. И разбира се, че в пилотните държави за въвеждане на ББД ще са Балканските държави.

Никой, по никакъв начин, не казва откъде ще са парите за раздаване в една банкрутирала държава. Има само един начин-теглене на заеми и...... дълговата спирала ще загроби държавата за години напред, докато я претопи.

Болестите, ваксините са само икономически инструменти за всяване на страх за живота, които парализират умствените способности за защита на индивида.

Това не е теория на вероятностите или конспирация. Това е действителността, която се знае от управниците на всяка държава. Тогава? Ами всички политици се борят кой да седне на софрата, за да докопа парички, с които да си подсигури живуркане. Само където пропускат факта, че книжните пари, ще им бъдат иззети. Единствено притежателите на скъпоценни метали, (ако успят да ги укрият), ще си подсигурят някакъв жизнен стандарт.

Опитах се накратко, в основни линии да ви очертая процесите, които текат в момента. Всеки да си го възприеме както иска. Ако, си зариете главите, не означава, че ще ни подмине Бурята.

Забелязах, че публикуването на икономически, финансови и стопански новини се подминават. Всички май очакват манната от Бог.

"Кръв, пот и сълзи" - това е единствения начин за прогрес и свободен живот! Всичко останало е от Лукавия!