За мъжете

Въведение: Има една детска книжка, казва се "Работната мецана", не помня кой е авторът, а сега не ми се правят справки. Сюжетът е много прост: баба Меца, или по-точно, мама Меца, става рано и решава да сготви, обаче се сеща, че няма подправки и тръгва из гората да търси, в крайна сметка, докато ги търси, така се отплесва в приказки, че децата заспиват гладни...
В тази приказка никъде не се споменава какво е правил татко Мечок, най-вероятно е спял, или е бил по работа, или е срещнал заека, като преди това се е заклещил в хралупата, търсейки мед, или нещо друго.
Изложение: субективно!!! Сума време приятелите ми мъже, някои от тях, ако трябва да бъда съвсем точна, ме обиждаха, като ме наричаха феминистка. В началото обяснявах на дълго и широко, защо не е обидно да си феминистка, правех исторически справки, цитирах статии на феминистки, феминисти, давах примери и нищо. Не разбираха и това е! Защо? Защото са сексисти.
После се отказах да обяснявам, защото те и без това мислеха, че се оправдавам, т.е. казвах, че не са чели достатъчно, което е самата истина. Последният диалог, който се случи да проведа с един отявлен сексист, беше покъртителен! Сексисткият пример беше следният: "Ако не бяхме мъжете, вие жените щяхте да стоите на дървото и да пищите, а мечката отдолу, щеше да се опитва да се качи на дървото...
Пример-слънце, както се казва! Защо ли пак и мечката участва?! Защо ли, вярно?! Не че жените не могат да нахлупят кофата с боровинки на главата на мечката и да хукнат да бягат/ този случай е действителен, ако не се лъжа жената беше рускиня/.
Заключение: Аз съм феминистка и не ме е срам от това! Спрете да се тормозите да мислите примери, с които да ме обиждате, защото няма как! Аз си знам, а и не го крия.
Още едно заключение: Добре, че по света все още има мъже-феминисти, т.е. хетеросексуални/, защото иначе щеше да е много скучно! Сексистите, т.е. хомосексуалните стават все повече, а те не си "падат" по фемини, по подразбиране, по рождение, по дефолт/както казват програмистите/.
Забележка-въпрос: Кои са хетерите в Древна Гърция?
 
Накрая цитати на феминисти за разкош:

"Място за всеки и всеки на
мястото си"/ В. Гюров, К. Манчев - Ревю/

"Простете нашето щастие и ни подминете." - княз Мишкин, лит. герой на Достоевски

"Щастие за всеки и нека никой да не бъде пренебрегнат." /не-помня-кой-от-героите-на-братя-Стругацки/

P.S. специално за monnio: Не съм joneff, не съм била, няма и да бъда!