0 0 гласа

Една некомпетентна и нагла постъпка

 
Тази седмица се състоя дълго-очакваното представяне на г-жа Желева пред Европейския Парламент, с което тя трябваше да убеди неговите представители, че е достатъчно компетентна за длъжността, за която беше номинирана. Няколко дни по-късно, на всички е ясно, че тя не е компетентна и въпреки всичко тя не оттегля кандидатурата си. Постъпка, която за пореден път демострира от неина страна липса на познание за това как функционират Европейските институции и за това какво трябва да бъде поведението на политик на такова ниво - с други думи тази си постъпка е не само проява на некомпетентност, но и на изключителна наглост.

Повярвайте ми, не завиждам на г-жа Желева, както се твърди, че  и завиждат  българските Евродепутати, а според някои може би и целия Европейски Парламент. Те всички този пост искат и затова задават на нашата  кандидатка такива неудобни въпроси, а тя е толкова елегантна и красива. Не разбират тез европейци, как се прави политика в съвременния свят - с близост до народа,  с постоянни появи в шоу-програми по телевизията, с една привлекателна външност и, разбира се ,... с бизнес зад гърба на кандидата. Не разбират какъв е смисала на толкова много показност и повърхностност и затова задават конкретни въпроси по темата,  чиито отговор в България е да обидиш този, който ти ги задава.

От къде тогава да знае нашият външен министър, че трябва да има дълбоки познания по някаква тема, след като в България с приятна външност, наглост и пари всичко се постига. В Европейския съюз тези качества също се оценяват и оценката е: 1,5 от 5.

Независимите медии в  България не спират да тръбят кой и как  е подлял вода на нашата перфектна кандидатка и основните виновници, разбира се,  са българските представителите на партиите от опозицията в Европейския парламент. Как може тези зависници, да покажат на света, че нашето момиче за нищо не става? Не разбират ли, че това беше отлична възможност за тях, да покажат, че са истински българи? Че те да не са там, да избират най-подходящия кандидат, не им ли е ясно, че са там за да  защитават с всички сили повърхностността, наглостта и некомпетентността, просто защото се българи.

Кое е по-достойно, да защитаваш човек, който не може да си върши работата или да демонстрираш, че не може да си я върши и е за доброто на всички, ако се заеме с нещо, което му подхожда повече - състезателни танци, например? Справедливо ли е да ти казва какво да правиш човек, който няма представа от работата ти? Не е ли това справедливостта, от която искаше да спаси България настоящето правителство, справедливостта на самозабравилите се политици, които всячески защитават собствените си инереси и от толкова лъжа и лицемерие не могат да видят нищо  достойното и справедливо поведението на противника, за да не им се налага да признаят собствената си некомпетентност?