avatar

Обучителен лагер за компостиране в с. Езерец



Запиши се за обучителен лагер за компостиране, 15-18
септември в село Езерец

Екологично сдружение За Земята ви кани на младежки лагер за компостиране в периода 15-18 септември в екоцентъра на варненската организация ОЦОСУР в с. Езерец, Община Шабла.

С помощта на нашите домакини и лектори ще имаме възможност не само да научим надълго и нашироко за процеса на компостиране, но и да се включим в направата на различни видове компостери.

Ще научим как работят компостерите, какви видове има и полезни съвети за това как „боклука“ може да се превърне отново в „храна“ за саксиите на балкона, градинката пред блока или тази на село. Заедно ще научим и кои са най-подходящите компостери за различните ни нужди - както за градски, така и селски условия. Участниците в лагера ще се научат и как да си направят компостиращи тоалетни.
Освен полезни за нас, ще се опитаме да сме полезни и за тези около нас – ще помогнем за изграждането на обществен компостер в община Шабла, с които от екологично сдружение За Земята работим по темата Нулеви отпадъци.

Желаещите могат да се регистрират тук: http://bit.ly/2bS96KB

За да участвате в лагера ви молим да направите дарение от 20 лв, които да заплатите предварително (ще изпратим повече информация на одобрените кандидати). Ученици и студенти, които не могат да си позволят таксата, пишете ни своята мотивация и защо трябва да изберем вас за "участник-стипендиант".

Настаняването ще бъде на палатки. Тоалетната е компостна, разполагаме с няколко къмпинг душове. Не забравяйте канчетата, за другата посуда нашите домакини са се погрижили! Ще участваме и в приготвянето на храната и организирането на лагера.

Участници: Лагерът ще бъде от 15 души, като предимство ще имат ранните регистрации.

Срок за кандидатстване – 5 септември. Ще се свържем с одобрените кандидати до 7-ми септември.

Това събитие се осъществява с подкрепата на проекта "Училища за устойчиво развитие и активизъм" на Екологично сдружение "За Земята" и мрежата Приятели на Земята Европа. Проектът цели да насърчи неформални методи за екологично образование с особен акцент върху придобиването на практически знания, и изграждане на информирана гражданска позиция по глобални теми, които засягат, както хората, така и природата. Екологично сдружение "За Земята" благодари за финансовата помощ на Европейския съюз. Съдържанието на това събитие и на представените материали не отразява позицията на Европейския съюз. Европейският съюз не носи отговорност за предоставената информация по време на събитието.




Екологично сдружение За Земята