avatar

Полезни безплатни сайтове - онлайн библиотека за детски книги на всякакви езици и други сайтове

Докато ровичкам из нета за сайтове, които да улеснят глада за четене на дъщеря ни, попаднах на ето тези сайтове, полезни за нейната възраст:

http://www.childrenslibrary.org/   - това е световна онлайн библиотека с книги за всякава детска възраст, от цял свят - ние разгледахме само секцията 3-5 години, има полезни книжки от автори с всякаква националност; четохме за Златокоска и мечоците - книжка от 1903 г., а веднага след това и една от 2001 от словенска авторка, много хубави. Бяха еднакво интересни на Траяна. Смятам, че могат да са от полза на нашите майки или учители, които да помогнат на малките ни читатели. Имат книги на всякакви езици.

Друг страхотен сайт: - http://www.starfall.com/  Много ни помогна за звуците в английския език и ако следвате стъпките от 1 до 4, после детето ви ще чете с лекота на английски още на 5 години. Разгледайте го, смятам, че е много полезен и за учители по английски.

Математически сайт - за същата възраст: http://www.eduplace.com/kids/ Разни сметки с балони и монети, броене до 100 на английски - за малките е много интересно. Ако не ви се отвори готовия линк, напишете горния адрес и после си изберете щат, на който да кликнете (например - Колорадо, защо не ;) и ще ви се отвори избор за теми - четене, математика, науките и т.н. Стига да имате време д чоплите, има много полезни неща.

В същия сайт - ето линк за четене, по възрасти (от 1-ви до 6-ти клас вкл.) : http://www.eduplace.com/kids/hmr06/ Има игри (например: игри на думи, за по-голяма възраст), но мисля, че всеки може да си намери интересно поле за езикови занимания.

Ще добавям още! Поздрави!!

************************

Да уточня: нашият интерес при ровене из тези сайтове е бил с target age: 4-6, или: предучилищна възраст и първи клас.

Надявам се, че и за по-големите ученици биха били от полза.