avatar

Случи се.Най-после

Да ви се похваля.излезе първата ми книга.  Понеже малко ми е неудобно сам да се хваля,затова пускам материал от местните вестници:

kngum2104141

Дебютната книга на Анатоли Маринов „Приказки от забра в/н ения град“ ще бъде представена от политика Кирил Гумнеров в Клуба на дейците на културата на 24 април, четвъртък, от 17,30 часа. Откъси от книгата ще прочете актьорът Мирослав Йонков – Графа, на пианото е неговата дъщеря – 8-годишната Мила Йонкова, която учи в класа по пиано на Теодора Николова.

Исках книгата да бъде представена от човек, който обикновено не е ангажиран с представяне на книги, не е редактор, не е литератор, каза Анатоли Маринов. Първите му творчески изяви са в интернет. От 2007 година започва да си води блог. Негови произведения са публикувани в сборника „3 години BGlog“ – поезия и проза, алманах „Мостове“, сп. „Безусловно“. Откъси от книга са публикувани и във в. „Ловеч прес“.

Книгата е в четири части: приказки, разпилени мисли, авторски откъси от колективния роман „Блогът на смъртта“, импресии. За илюстриране на книгата са използвани фотографии на творби на скулптора и майстор на дървопластиката Александър Иванов. Тролове, жаби, джуджета и клоуни сякаш са излезли от книгата на Анатоли и са населили пространството на паркове и градини или обратното – скулпторите на Сашо са оживели в приказните истории на Анатоли Маринов.

Книгата е написана с неповторимо чувство за хумор. Авторът умее да играе със смисъла на думите, да хвърля невидими мостове между приказното и реалното, да провокира съвременника, който е забравил да мечтае и да философства или просто да говори и търси смисъла в нещата от живота.
                                                                    автор:Жанина Илиева