avatar

Как да си направим качествени аудио записи на любимата ни музика в интернет

Това че съм още на музикална вълна, не е трудно да се забележи от всеки, който надникне в личния ми блог. Просто така се стичат нещата при мен напоследък. Преди малко отново се натъкнах на нещо интересно, полезно и лесно. Пробвах го - даде отлични резултати.

Става въпрос за един плъгин към браузера, който се инсталира за около минута, безплатен е и с него можем да запишем всеки звук в интернет, който ни допадне, без значение дали това е звук от клип или аудио файл за прослушване. Една много умна програмка, която първо я стартираме, но тя почва да записва едва тогава, когато "чуе" звука. Не става въпрос за сваляне, а за запис посредством едно бутонче.

Направих скрийншот на бутончето за записване (Record Audio) и на бутончето, с което извикваме папката, в която се намира готовият файл (Play). Оказа се при мен, че записът, който направих на една моя любима песен, е по-чист и по-хубав от записа на същата песен, свалена от едно CD. И не само това - ами е и три пъти по-лек.

А сега ви давам линк към страницата за изтегляне на плъгина, който може да се вгради в Мозилата или в Интернет Експлорер. Желая ви със здраве да си го ползвате. В него има още много полезни опции, които тепърва ще разучавам. И за финал качвам моя опит - запис на аудиото, взето от видео файл, качен във вибокса. Линк за теглене и линк за слушане: