Comeeko - направете истински комикси от снимките си

Сайтът Comeeko е създаден, за да помогне при създаването на комикси от наскоро направените снимки. Вече всеки може да създаде свой собствен комикс и да го представи на приятелите си.
Нужно е само да се регистрирате на сайта Comeeko (http://www.comeeko.com/) и да изберете Create, за да започнете да измисляте комикса си. След това преминавате през няколко стъпки, където избирате колко кадъра да има на една страница, как да са разположени, какви цветове да се използват. В третата стъпка качвате снимките си, добавяте балони за текст, ефектни надписи, допълнителни елементи (бради, шапки, тела, очила, прически, татуировки и др.). Накрая съхранявате комикса като JPG и получавате HTML-код, за да го вмъкнете в сайта или блога си.

Източник: internetno.net

******************

Тази новина може да ви е от полза, ако искате да направите с учениците си комикс. Със сайта (не е нужно да инсталирате каквото и да е) комиксите се правят лесно и забавно. Просто трябва да се открие идея, която да се заснеме от учениците с техните цифрови фотоапаратчета. След това снимките се качват на сайта и се дооформят, за да се получи як колаж. Добавят се балони с думи и ефекти.

В помощ на обучението по български език. Може да подготвите и свеж комикс за последния учебен ден.
:)