РИО - пощенски клон на МОН

Предлагам регионалните инспекторати на МОН да преминат на пряко подчинение към Български пощи ЕАД. Основните функции на тези териториални администрации в последните няколко години са куриерски - да размножават и разпращат  важни писма до училищата, изискващи спешна информация за изготвяне на справки и статистики. В образователната  система "стъкмистиката" има изключително значение, цифрите са показател за нейното развитие. 
Второто ми предложение се отнася до натрупаната с тонове хартия в РИО от въпросните изготвени справки. Моля, същата да бъде предадена на вторични суровини и рециклирана за тоалетна хартия. 
Не помня през годините, в които съм била учител, да е имало такава бумащина, както сега. Учителите зарязват пряката си работа, за да откликнат на категоричния и ултимативен срок поставен за изпълнение. Най-голям стрес предизвикват справки, пристигнали днес, чийто срок за представяне е утре.Осигуряването на изисканата информация е почти на живот и смърт. 
Единствените ни срещи със старшите експерти са в началото на учебната година на септемврийските съвещания или при подаден сигнал от директора за проверка на професионалните качества на учителя /знаете за какво/. Лично съм установила, че много от тях не познават нормативните документи и не умеят да ги прилагат.