Повтарящи няма да има

МОН най-сетне намери изход за решаване на проблема с изоставащите ученици Тъй като консултациите с тях през учебно време не са достатъчни, те ще бъдат обгрижвани и в почивните дни, както и по време на ваканциите. Двойката като оценка ще престане да съществува, предполагам с нея и поправителните изпити, а повтарящи няма да има. По-уникална  реформа от тая наистина не сме имали. Сигурно много добре е помислено и как така да се стъкми закона , че да не се нарушава и правото на почивка , регламентирано  от КТ - както за учениците, така и за учителите, които имат 5-дневна работна седмица. Ми то ние наши деца нямаме, моите отдавна нямат нормална майка в пълния смисъл на думата. Майка им от да се занимава с другите деца, няма време за своите собствени. Простете за това лично отклонение, дано не звучи като незаинтересуваност към проблема.
Двойкаджиите ще учат до дупка, няма да повтарят
"Когато още от начален курс се повтаря, то много скоро детето отпада от училище, смята просветният министър Даниел Вълчев
Съботите, неделите и ваканциите да бъдат отредени за работа със слабите ученици. Това е един от акцентите в готвената от Министерството на образованието и науката промяна в Закона за народната просвета. “В България има една практика, която лично на мен никога не ми е харесвала. С изключение на първи клас - във втори, трети и четвърти децата да повтарят годината”, заяви просветният министър Даниел Вълчев във Варна. Според него, ако едно дете повтаря още в начален курс, то много скоро отпада от училище. “Когато детето не знае, трайно има проблеми с един предмет или с всички предмети, ние не трябва да се задоволим да констатираме това”, каза Вълчев. Министърът смята, че е правилно за такива деца да бъдат положени допълнителни усилия от страна на педагогическия колектив. “Учениците още в първи клас трябва да бъдат идентифицирани. Онези, които по една или друга причина имат проблеми - с тях трябва да има допълнителни занятия, било след часовете, било в съботите, неделите, ваканциите. Така че ако трябва по-просто да го кажа, второкласникът не може да остава същата година. Той ще стои в училище, докато научи”, заяви Вълчев. Вижданията на министерството са първоначално този механизъм на работа да бъде въведен в начален курс, след което и в по-горен. "