Весели истории от моя студентски живот

Предлагам на блогерите да се включат в този весел мемоарен сериал и разкажат смехотворни истории от студентството - този незабравим епизод в живота ни. Вероятно, такива всеки има в изобилие, позабравени, покрити с прах от времето, но  неизтрити в спомените ни. Аз бих могла да разкажа десетки такива, достойни за категорията "Смях до дупка" - от  стопаджийски до  среднощни алкохолни запои, понякога завършващи злополучно. Като например случката с един Никулден, след който имах ужасен махмурлук. Проблемът беше в това, че този ден трябваше да изнеса първия си открит урок от  т.н. практика. Приятелите ми, които изглеждаха не по различно от мен, изразиха мнение, че с дъха си мога да убия кон. След като реших, че мога да убия цял един клас, просто не отидох. Сега обаче ще ви разкажа друга весела история, заради която бях на подбив дълго време.
                       Как "спасих" градската баня
    Знае се, че банята има за студента особено важна роля  в  неговото ежедневие. По мое време, да имаш баня в евтина квартирка, приземие или таванска стая, беше лукс. Тъй че, посещението на градската баня беше празник за нашите бедни души. Аз живеех под наем  на един таван заедно с две приятелки, лишена от тази животворна придобивка, но за радост само на двеста метра от  градската баня. С една дума, бях разрешила проблема по най-оптималния начин. Една вечер, докато разигравахме поредния белот /държа да подчертая, че това е другата специалност, която усвоих безупречно в университета/, от прозореца на нашата мизерна стаичка съзрях огромни пламъци, които бяха обхванали градската баня. О, ужас! Тя гореше и огънят бушуваше заплашително. При мисълта, че този важен от хигиенна гледна точка обект ще изгори, веднага без да се бавя проявих гражданско съзнание, грабнах телефонната слушалка  и панически съобщих за пожара на банята. Стояхме притръпнали пред прозореца и чакахме със свити сърца пристигането на пожарната команда. Една от съквартирантките ми, отбеляза, че заслужавам да бъда похвалена в утрешния градски вестник за героичната си постъпка. Но каква бе изненадата ни, като видяхме как пожарната кола с вой спря до въпросния обект, обиколи го и се отдалечи от бедствието. Бяхме учудени от видяното и недоумявахме, защо не бе предотвратено изпепеляването на любимата ни градска баня. Реших да отида и сама да проверя.
О, небеса! Огромните пламъци, които се виеха пред нея,  бяха от запалените боклуци в контейнерите. Умряхме от смях. Ама аз си умрях и от срам. Познайте защо. Хазяин ми беше самият началник на градската пожарна команда.