Поредното унижение за българския учител

            Здравейте колеги,
    Много ми е приятно, че от днес и аз съм член на общност "Образование". Въпросите, които вълнуват българския учител винаги са били актуални, но като че ли в повечето случаи остават като "глас в пустиня".
    Развълнуваха ме прочетените материали тук и реших, че мога и аз да отправя своя въпрос към вас.
    От началото на календарната година при нас- в училище, беше въведена тетрадка, в която сме длъжни сутрин и след края на работния ден да вписваме името си и да се подписваме, посочвайки час на влизане и излизане от училище.
Според повечето от колегите това е поредното унижение за нас. Нима не доказваме факта, че сме били на работното си място, като вписваме материала в материалната книга и дневниците? Нима някой от нас си е позволил да отсъства ,без да предупреди за това и без да има основателна причина? Все пак и ние сме хора!
    Иска ми се да разбера дали и при вас е така. И ако не е , бих искала да знам какви ще са последствията за мен, ако реша да спра това унижение и да не спазвам този ред на работа. А освен това нямаме и заповед, която да регламентира точно този момент от работното ни ежедневие.
    В последно време работата ни все повече се обвързва с бумащина и подписване тук и там, бланки за детски, за отсъствия, за закуски и т.н. , че сякаш целта на българския учител не е да обучава, а да бъде нащрек кой го наблюдава и как ще го изкоментират пред шефа.
    Тъжно, но в повечето случаи това е самата истина!
    Колеги, надявам се, че ще намеря разбиране и подкрепа от ваша страна, както и много приятели!
    Предварително ви благодаря!