за бглог и прочее..

и така.. нещо като отговор на оная публикация какво ми взе и даде бглог.. но по разширено..

хмм.. как да го почна това се чудя..

става дума за бглог.. става дума за приятелство.. става дума за общество.. става дума и за човешките отношения между приятелите и хората които сме в това онлайн общество наречено бглог.

да видим началото -- поне през мпоята призма.. ами незнам.. наистина незнам.. в смисъл аз си четях на ежко нещата и това беше.. за останалото ми беше през..

после един ден четох.. мда беше интересно .. кой и какво съм чел -- бога ми непомня..

после писах.. малее.. как ми се бяхте назлобили тогава.. ама мъжката.. всички някви ревнахте че така не можело.. че не трябвало.. че си имало правила че това че онова..

ами хубаво -- нека има правила.. ама никой не ми ги беше показал.. никой не ми беше и дал основателни (за мен) доводи аз да спазвам тия правила..

да вярно.. поомекнах.. поомекнах много.. почнах по едно време да се опитвам да спазвам някви правила -- ама не ми се отдаде.. някак си по силно е това  в мен.. но пък вие ме приехте и такъв.. един вид харесахте ме такъв (надявам се)..

един път го говорих с една приятелка която ми помогна в едно емоционално израстване.. тя ми го обясни с груповите процеси.. как групата с течение на времето се стикова.. как си прави някакви вътрешни неписани норми.. как всеки новодошъл се подлага на инспекция и му се реагира малко по особено..

и аз такъв си викам в първия момент -- абе това са глупости.. да ама като са глупости защо гледам с един такъв особен поглед всеки нов в компанията (компанията е баш група) .. защо ги подлагам на съмнение за всяка тяхна дума и още и още..

и да.. тя си беше напълно права..

още преди да се появя в бглог като писател (а не само като читател) то си беше общество..

и някво много яко -- купони събирания приятели.. някви нови хора.. ново това ново онова.. на практика ти идва толкова много нова информация че пропускаш някои неща..

пропускаш другите неща които стават в обществото..

а какво става в едно общество? ами как какво -- задкулисна игра.. при тва много.. в смисъл в началото си мислех че ок.. в смсисъл случило ми се е да се насадя на някъв прецедент.. да ама.. как да кажа.. нещата не изглеждаха много така.. прецедентни -- в смисъл не изглеждаше изолиран случай..

в момента в който по сериозно се позанимавах с бглог и налице излязоха много задкулисни игри.. да не си тровим душата -- повечето от редовните са участвали в тях..

в смисъл за никой предполагам не е тайна че аз и ирина сме едно и също лице.. в смисъл тя идеята не беше да ви пиша постове.. идеята беше да си събмитвам фийдбек обаче ме издразнихте бе хора.. издразнихте ме по много плосък начин..

в смисъл познавам ви всичките (или поне тогава си мислех че ви познавам) и в един момент ми реагирате супер тъпо.. ама ултра тъпо.. ако аз като joneff бях написал че се чете линъкс щеше да е много по малко оспорвано.. обаче не -- няква пикла там се е пръкнала и ви казва че се чете линъкс и не тя ви е кривата..

да бе -- пах си бяхте същите ама ме убоде това нещо точно там дето не трябва.. и такъв си викам -- ми да.. щом други играят такива игри -- що пък и аз да не играя..

само дето аз не се стараех да прикривам особено -- е да няма си да си кажа директно че аз съм и рина.. но пък всеки знае колко пословично неграмотен съм и трудно мога да пиша по начин различен от този който е в момента..

как да е -- ирината си свърши работата -- събмитнах си бъговете.. писах си в блога.. поосъзнах се малко или много и толкоз.. е да.. малко неприятен беше момента в който си изтрих нещата -- обаче нещата се случват.. бахти.. кво да направим..

истина е че без подкрепата на някои хора в бглог тоя път нямаше да го извървя.. друг е въпроса че без други хора в бглог въобще нямаше да ми се налага да го вървя тоя път..

усещате ли ми посоката на мисълта? в смисъл това са си някви наши бакии и трябва ние да си ги оправим..

щото ми е мега неприятно да гледам схизмата в бглог.. понеже и други са били боднати.. и си се бодем от време на време.. и това причнява тая схизма.. това цепление.. пък не е приятно деба.. добра компания си беше.. яко ни беше тоя и оня път.. е като изключим това което ставаше в главите на всеки от нас..

обаче пък нещата не са някви супер трагични.. в смисъл умишлено драматизирам малко повече щото се опитвам да повдигна няква тема.. не беше и нужно и да пиша пост.. само че така знам че най-бързо (евентуално) ще стигне до тези за които се отнася.. като се замисля само историята с ирина беше нужна (не че не я знаехте) понеже ако искам да изчистим нещата -- и аз трябва да си го кажа..

и такъв -- да бе знам че всеки си има работа.. че всеки си има неговия живот.. и че точно това може да не е най приятния повод за събиране -- обаче ми се иска някой път да се съберем по приятелски а не по блогърски.. да си поговорим ей такива.. всеки да си сложи на масата това което иска да си сложи (без курове моля) .. имаме някви глави на раменете си.. поне малко от малко поже да помислим по проблемите си заедно.. да видим кво можем да сторим..

ок .. няма да е утре.. няма да е в други ден.. няма и да е тия дни по велик ден.. но ще е все някога.. ако не.. е.. всеки знае как стават нещата в една компания.. едни си тръгват други идват..

и така..

хора супер искам да изляза с вас.. ама като хора.. не като блогери.. може поотделно.. може наведнъж.. аз го казах и преди -- мен сърцето ми голямо като гъз на гей..

а да.. да не забравя -- на цялата компания на бглог и дължа една почерпка.. ама да видим кога.. сигурно за 25-я ми рожден ден.. за всеки случай няма да е следващия уикенд.. обаче когато кажа хора излизаме еди си кога -- ще ви трябва дяволски добро извинение за да не присъствате -- примерно е потопа..

и така.. аз гледам че вече се е съмнало.. така че -- добро утро народе..

поздрави, иван