стига ми е било никво..

та върша си работата понеже има странния ефект да ме разпуска и когато вече се почувствах разпуснат реших че е време да прочета малко новини..

отварям си днес.бг и кво да видя..

Депутати яхат нови коли за над 1 млн. лв., можело и да не са BMW

а ето пълния текст.. а тва е линка..

До 40 нови автомобила на обща максимална стойност 1 250 000 лева без ДДС ще купи Народното събрание, обявиха пред журналисти днес главният секретар на парламента Огнян Аврамов и ръководители на съответните отдели.

С тези коли ще бъдат заменени най-старите автомобили в автопарка на парламента.

В момента 52 от 80-те автомобила имат над 300 000 км пробег, а в западните страни пробегът е до 160 000, аргументираха се от администрацията.

Крайният срок за изпълнение на обществената поръчка е 31 януари 2007 г.

Не е задължително колите да са Мерцедеси или BMW-та, каквито са сегашните автомобили.

Основният компонент /70 на сто/ при избора ще е цената, от значение е и сигурността на автомобилите, както и те да имат най-малко 2 години гаранционен срок.

В момента в сградите на Народното събрание се извършват ремонти, чиято обща стойност е около 80 хиляди лева.

и си викам.. леле.. горките депутати.. ама горките те.. чудя се кога за последно си купуваха коли .. ма като не мога се сетя..

как да е.. да направим една елементарна сметка.. 1 250 000 делено на 40 .. кво се пада.. по 31 250 лв на кола.. ама тва е без ддс..

истинския джентълмен кара астън, прочето някъде.. обаче наще депутати не са са особено джентълмени.. и все пак заслужават коли.. несправедливо ще е само по 31 250 лв на кола.. те хората свикнали на хубави коли за по да не казваме сумите .. и сега така да ги ограничаваме.. не може..

то е ясно че няма да са 40 коли.. нека да са 20.. значи вече сумата е 31 250 евро.. ее.. това вече е по човешка сума.. примерно могат да си вземат ето това http://lexus.com/models/is/index.html -- цената започва само от 30 и няколко хиляи долара.. пък те ще имат евро -- даже съм предвидил пари и за горивото им..

пък нали и с бате боре имаме мераци за политиката.. така де.. и на нас да си направим кеф..

ако обаче са рещили да вземат 10 коли.. лейй цената на колата вече може да стигне 62 500 евро.. може да пробват това -- http://porsche.bg/?go=models&p=cayennes -- цената е само 62 490 евро.. даже остават по 10 евро..

абе варианти много.. примерно крайслерите вървят от 20 000 долара.. пежо 607 върви по 29 хилки в евро и нагоре..

въобще господа депутати -- не се притеснявайте ;) все няка си ще си намерите карети.. пък било и за 31 250 лв с ддс..