Смерть одного человека это трагедия..

Смерть одного человека это трагедия, смерть тысяч это статистика

Иосиф Виссарионович Сталин



много добре го е казал бате сталин.. даже прекалено добре.. малко се разцъках из нета за него -- намерих и други негови мъдри цитати..

но не в това е въпроса..

въпроса е че всеки ден по всяко време някъде някой умира.. и?? прави ли се медийна сензация от това??? не.. просто си остава ей така.. един ред на пследната страница на някоя жълта хроника със толкова дребен шрифт, че човек може да си помисли че е служебна бележка.. в смисъл нещо дето изданието е задължително да го пише..

а сега? сега бога ми тръбят навсякъде за това нещо..

защо на мен трябва да ми пука повече за двете девойки които са имали кофтия късмет да минат тогава от там, от колкото ми пука за групата етническо малцинство имали кофтия късмет да се натъкнат на група скинове? може би защото е в софия ли? или щото с бели?

ами не -- аз нямам мнение за това.. няма и да има.. за мен това е просто случило се.. нямам пряко касателство за това.. виж ако някоя от девойките беше моя роднина или лична приятелка или въобще имах допирна точка до тях освен, че живея в една държава -- да тогава може би нещата щяха да са различни.. но само може би..

мамка му защо даваме такава прекалена гласност на кофтите неща?!? защо?!? хубаво.. т.е. не е хубаво .. ама се е е случило.. край точка.. минало.. свършено.. не може ли нещо хубаво да има в тея новини? примерно.. примерно.. имаме повече от 300 столетници.. или.. район приморски (това е района в който живея във варна) ще дава по една роза на всяка дама.. или нещо такова..

ако се втелявах за всяка кофти новина дето ми попаднеше -- вече да съм развалина от нерви.. вече да ме няма.. не съм длъжен да плащам данък обществено мнение.. най малкото тоя данък се плаща само с нерви.. а нервите на мен (предполагам и на останалиет) не са ми в излишък..

май май ще си задвижа един проект по-бързо от колкот предполагах в началото.. нещо дето е посветено на хубавите новини.. на хубавите неща.. щото това е нещото което си струва да му бъде обръщано внимание.. не казвам че трябва да живеем в приказка.. просто да обръщаме адекватно внимание .. и да реагираме адекватно..

щото вярвате или не -- нещата наистина са статистика..