ЗАВЪРШИ Големият Картофен Конкурс!

На 27 февруари приключи приемането на КАРТОФКИ – интернет базирани учебни помагала, изготвени от български учители за първата в България е-библиотека с дигитални ребуси, тестове, игри и кръстословици в помощ на ГРАЖДАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ на българските деца.
 
      Благодарим от все сърце на всички, които вдъхновено участваха в това голямо творческо дело!
 
      Най-вече - на всички автори, които изпратиха своите КАРТОФКИ за библиотеката.
 
      Благодаря на екипа от ентусиасти, който не пожали време и енергия за да доведе проекта към успешния му край. Преди всичко – на двамата основни оценители и редактори на УМ за библиотеката - Павлина Косева, учител по философия в 30 СОУ, София и Полина РангеловаКУИНИ, начален учител в 16 ОУ София, администратор на бглог Образование.
 
      На техния двумесечен упорит труд за редактиране на всякакви, постъпили за библиотеката КАРТОФКИ, на тяхната колегиалност, способност да работят заедно и  толерантност към първите опити на българския учител да работи по европейски дължим много! 
 
     КРАЙНИЯТ РЕЗУЛТАТ – подготвени са над 100 прекрасни авторски Учебни Модула – интернет базирани ребуси, тестове, игри и кръстословици, посветени на ГРАЖДАНСКОТО ОБРАЗОВАНИЕ – една празна ниша в българското училище.
 
      Учебните Модули в библиотеката са предназначени за деца от 1-ви до 12-ти клас, и са сътворени с любов и талант от най-дръзките и напредничави български учители, които дойдоха по желание да се обучат на курса Хот Патейтоус и посегнаха смело към тази нова програма, която променя изцяло педагогическия живот.
 
      Скоро всеки желаещ български родител, учител, и най-вече ученик – ще може да „разлисти” библиотечката по ключови думи и по един забавен начин да получи  познание за света като достоен гражданин на свободно общество.
 
      БЕЗПЛАТНО.
     
      ЕВРОПА на КЛИК
предоставя свободно библиотеката си на МОН, Европейската Училищна Мрежа и всякакви неправителствени организации или лица, които пожелаят да имат връзка към нея с некомерсиални цели.
 
       За въпитанието и добрите маниери, за родината и за майката, за химна и за приятелството, за милостта и трудолюбието... много позабравени нравствени стойности са намерили своето място на дигиталната ни полица. И ще стават все повече с всеки нов проект!
 
      Учителите създадоха тези помагала, които им липсват в практиката.
 
       Разбира се, ние не твърдим, че сме решили проблема с безобразно отсъстващите морални ценности в днешните учебници на децата ни. Но подсказваме какво може да се направи при добро желание, дори в рамките на един съвсем скромен проект, какъвто беше ЕВРОПА на КЛИК.
 
      Това е само първата лястовичка на десетки и стотици пъстри букети от нови красиви „учебничета”, които постепенно ще запълнят полагащата им се уеб територия и свободно, на принципа Оупън сорс, ще бъдат достъпни за всеки, който желае да знае.
      И така – ето нашите АВТОРИ, чиито творби са класирани за участие в е-библиотеката:

Анета Едрева, учител по английски език, гр. Бургас

Валентина Младенова, гр.Червен бряг, обл. Плевен

Геновева Йотова, начален учител, Ботевград

Даниела Будова, гр. Хасково

Даниела Цонева, гр.Силистра

Донка Стефлекова, гр. Копривщица

Дорина Братанова - начален учител, гр. Ямбол

Елена Начева, учител по информатика и ИТ, гр. Трявна, обл. Габрово

Златка Атанасова, гр. Хасково

Искра Петкова, учител по английски език, с.Садина, обл.Търговище

Илка Дечева, учител по математика, гр. Търговище

Йорданка Първанова, гр. Димитровград

Мариана Иванова

Мариана Йорданова, учител по английски език, гр.София

Маринела Маркова, учител по философия, гр. Тетевен

Нели Рахнева, начален учител, София

Павлина Косева, учител по философия, гр. София

Павлина Рангелова, начален учител, гр. София

Стоянка Балова, гр. Златица, Софийска област

Стоянка Балова, гр. Златица, Софийска област

Таня Илиева, гр. Плевен

Таня Крумова, учител по философия, гр. Варна

Христо Христов, учител по история и география, Димитровград

_________________

Поради неочаквано големият брой УМ, дошли за конкурса, първоначално обявената стойност за заплащане на един УМ се променя на 20 - 35 лева за помагало. Молим авторите да ни извинят за това! Целта е да бъдат съхранени за библиотеката максимален брой учебни помагала, от които има нужда прохождащото българско гражданско общество – сега! Занапред ще има още много проекти!
 
Молим най-любезно всичките ни автори спешно да потвърдят съгласието си техните КАРТОФКИ да бъдат публикувани при новите условия на заплащане с кратък имейл до адреса на библиотеката
 в свободен текст, след което те ще бъдат заредени в електронната библиотека.
 
Благодарим от все сърце на всички!
За екипа на ЕВРОПА на КЛИК:
Анна Ананиева