"Седмица на изкуствата" в ОДЗ"Славейче"гр.Криводол

„Седмица на изкуствата“

 

От 17.05.13г. до 23.05.13г. в ОДЗ“Славейче“ гр. Криводол се проведе седмица на театралното, танцовото и певческото изкуство. Участниците в школите по интереси, организирани към детската градина, показаха своите артистични умения пред своите гости- родители и учители.

На 17.05.13г. в гр. „Мечо Пух“ се проведе „Ден на изкуствата“. Празникът бе открит от г- жа Марина Гунчева, ръководител на театрална школа „Приказни вълшебства“ с приветствие към всички гости и представяне на малките актьори. Децата от театралната школа показаха своят талант в театралната постановка “Лисицата и приказките“. С интерес и затаен дъх зрителите следяха приключенията на любимите приказни герои, познати от народните приказки “Житената питка“, „Ежко Бежко и Баба Меца“ и „Косе Босе“.

Децата от школата за детски и народни песни с ръководител г-жа Дамянка Ангелова зарадваха аудиторията със своите гласчета и невероятно излъчване.

Празникът продължи с изява на децата от физкултурна школа “Малки гимнастици“ с ръководител на г- жа Диана Иванова. Усмивката , чара и доброто настроение струеше от лицата на малките танцьори.

На 20.05.13г. в гр.“Детелинки“ децата от Вапцарова театрална работилница с ръководител главен библиотекар Христина Кръстева представиха приказката „Пепеляшка“. Артистичните костюми, невероятният декор и умението на малките актьори ни пренесоха във вълшебния свят на приказките.

Отново на тази дата много гостоприемно и топло ни посрещнаха децата от школа за „Музикални и театрални импровизации“ с ръководител Искра Арсенова. Бяхме свидетели на техните първи стъпки в театралното изкуство като представиха пред своите гости куклен театър „Косе Босе“.

На 23.05.13г. г-жа П. Тодорова организира изложба с рисунките на децата от школата по изобразително изкуство. Малките художници през тази година взеха участие със своите творби в седем конкурса на общинско , областно и национално ниво. Спечелиха призова места от конкурсите както следва:

  1. „Приказките от нашето детство“- 1-во място
  2. „Как Европейският съюз ще промени моят град?“- 6 грамоти и награди;
  3. „Не, на цигарите!“- поощрителна награда

Също така взеха участие в конкурсите „Моята умна къща“ на сайта на REHYU.

„Седмицата на изкуствата“ завърши с традиционна българска почерпка- питка и мед, а водещата пожела на малките таланти здраве и много творчески успехи.