За ЗИП информационни технологии

До всички колеги, които водат часовете по ЗИП ИТ в начален етап!

Днес ме уведомиха, че от следващата учебна година класовете няма да се делят на групи по ЗИП ИТ- има промяна в наредба №7. В нея е записано, че 8 ученик МОЖЕ да раздели паралелката на групи,но по преценка на  директора. В нашето училище обаче пълняемостта на паралелките е на горната граница (25-26). Просто както и да се готви учителя, каквито и методи на работа да прилага, смятам няма да води пълноценни учебни часове. Всеки които е преподавал в начален етап знае, колко трудно децата свикват да работят по две на компютър, а сега по четирима ???

Не знам, какво може да се направи, но мисля, че това ще съсипе постигнатото до тук в обучението по ИТ. Моля, колегите да изкажат мнение и при тях ли е така. Сигурно на някой ще му хрумне някакво решение на проблема, защото според мен той е сериозен. В края на това безумие пак нашего брата учителя, ще е виновен и няма да си е свършил работата добре, а нашите ученици, ще си "висят" в Интернет и няма да могат това и онова.

Все си мисля, че проблема ще засегне и колегите от прогимназиален етап по ИКТ, Бит и технологии и чуждите езици. Дано не съм права , но........