avatar

PROJECT WORK - ПРОЕКТНАТА РАБОТА

Харесвам проектната работа и не пропускам възможност да я използвам, когато ми се отдаде случай. На мнение съм, че чрез нея се постигат не само образователни цели, но децата придобиват и трансверсални  ключови умения, които ще им бъдат полезни в живота. В SMILEBOX  открих ново предизвикателство за осъществяването на проектна дейност в  часовете по английски език. Работя с децата от четвърти клас и мисля, че се получават отлични резултати. И другото,  което не е въобще  маловажно - забавляваме се взаимно.

Какво направих аз:

1. Запознах децата с програмата и възможностите и, като използвах видео материала, който заснех за вас. Отне ми един учебен час разяснения в мултимедийния кабинет и още няколко пред персоналния си компютър чрез скайп връзка с тях.

2.Дадох им насоки как да теглят картинков маериал от нета и как да ползват информация от WIKIPEDIA.

3.Зададох им темите за проекти (4-ти клас HELLO, ENGLISH!), като им предоставих правото на избор на тема по тяхно желание. Показах им мой примерен проект като модел.

4.Дадох им пълната свобода да изберат дизайна, музиката и текста, който ще поместят на английски, като единственото условие беше да знаят значението на написаното.

 5.Напътствах и подкрепях техните опити, информирах за грешки и неточности по скайп връзка.

 Какво направиха те: Отблагодариха ми се с невероятно красиви проекти. С тяхно позволение публикувам някои в сайта. Това са първите такива, които са пристигнали на мейла ми. Ще има и други, които ще добавя тук в последствие.Не предявих изискване за време, нито за всеобщо участие, имайки предвид, че не всички деца притежават персонален компютър или интернет у дома си. С децата, които имат желание, но нямат условия вкъщи, работя в училище в часовете за консултации. А тези, които предпочитат традиционния начин на работа ще го следват. Правото на избор предоставих изцяло на тях.

Ето и първите проекти:

Живко 4в клас - I  LOVE  DOGS

Христо 4а клас - THE WOLVES

Самуил 4а клас - MY BABY COUSIN

Георги Б. 4в клас - ТHE DOLPHINS

Eмил 4в клас - NEW YEAR POST CARD

Пламена П. 4г клас - MY CALENDAR

Стоян 4г клас - МY CALENDAR

 Нови проекти на деца (10.03.2009г.):

Десислава С. 4в клас - FOR MUM

Виктор М.  4в клас - MY SUMMER HOLIDAY

Самуил  4а клас - FOR  MUM  AND  DAD

Още двa нови проекта. Задобряват!...(11.03.2009г.):

ХРИСТО 4А КЛАС - ALIENS IN THE SPACE

САМУИЛ 4А КЛАС - MY FAVOURITE ANIMATION

Още нови проекти (13.03.2009г):

 ПЛАМЕН 4 В КЛАС - VOYAGE KENTURY

 БОЯН 4 А КЛАС - SPORT CARS

ПЕТЪР Н. 4 А КЛАС - MOTORS

ПЕТЪР Н. 4 А КЛАС - NFS CARBON

 САМУЛ 4А КЛАС - MY FAVOURITE FILM

ХРИСТО 4A KЛАС - JEFF HARDY

 Нови (18.03.2009г.)

ДАУД И ХРИСТО 4А КЛАС - MY FAVOUTITE ANIMATION

 ХРИСТО 4А - DINOSAURS

САМУИЛ 4А - CARS

КРИСТИАНА 4А - MY BABY COUSIN MIA

Два нови  (на 21.03.2009) :

 БЕЛА 4 А - LONDON

 ВИКТОР 4В - RABBITS

Ще добавя и други такива след като получа личното съгласие на децата и техните родители. Пристигнаха и няколко проекта за семейството, но тъй като съдържат лична информацияне не би било удачно тяхното публикуване. Уверявам ви, че са много ефектни.

Какво могат да правят децата с проектите?

 Като начало могат да си ги разглеждат с едно натискане на линка,  да си ги коментират в полето за коментар отдолу под клипчето или да си  персонифицират тези, които им харесват (да си ги запазят в папката MY CREATIONS). Могат да си запишат и само картинките ако им трябват. Тези функции са изписани отдолу на всяко клипче, което ще отворите. (Вие може да направите същото ако имате SMILEBOX акаунт.) Всички тези функции са свързани с моя мейл, което ще рече, че получавам информация за всеки изписан коментар. Така ще мога да съм в течение и да реагирам своевременно при нужда. Мисля да продължа като съставя точните критерии за коментар и оценка, които децата ще дадат на своите съученици. Така ще се получи нещо, което работи много ефективно: от деца -  за деца.