Преместване с домашни любимци

Ако сте собственик на домашен любимец, знаете колко много обичате животните си. Така че не забравяйте тези важни членове на семейството, когато настъпи денят за преместване София! Нашите пухкави и пернати приятели се успокояват в рутината, а преместването е най-доброто разтърсване. За щастие има няколко стъпки, които можете да предприемете, за да сте сигурни, че вашият домашен любимец ще издържи на катаклизма да се придвижи удобно.

Наличието на добре изготвен план ще ви помогне да се тревожите по-малко по време на ангажираното опаковане и преместването на вашето домакинство и ще направи преместването по-щастлив и по-лесен моомент за всички.

Свикнете домашния си любимец да опакова консумативи и кутии.

Много домашни любимци обичат да си играят с консумативи за опаковане… кой не се наслаждава на безкрайното забавление на празна кутия или някаква разкъсваща се хартия? За да помогнете на вашите домашни любимци да свикнат с кутиите наоколо, започнете да опаковате багажа отрано.

Ако имате място, започнете да се запасявате с кашони няколко седмици преди преместването. Поставете по-рядко използвани предмети в кутиите и ги оставете отворени. Вашите домашни любимци може да са любопитни в началото, но скоро няма да ги погледнат втори път.

Избягвайте да променяте рутината си.

Домашните любимци (особено кучетата и котките) са създания на навика. Колкото повече се променя графикът ви, толкова по-висока е тяхната тревожност.

Може да е изкушаващо да пропуснете ежедневието с вашите домашни любимци, ако сте натоварени с опаковането или организирането на списъка си със задачи , но малкото прекъсване на ежедневието ви сега ще се изплати с по-щастлив домашен любимец в дългосрочен план.

Хранете ги по едно и също време, както обикновено;

Никога не пропускайте обичайните им разходки или време за игра;

Дайте им малко повече любов и търпение.

Забавлявайте домашните си любимци.

Ще бъдете заети, докато се местите, но отделянето на малко допълнително време за забавление и упражнения на вашите домашни любимци е от съществено значение. Един от най-добрите антидоти срещу напрежението е изгарянето на цялата тази тревожна енергия! Умореният домашен любимец е спокоен, и ще направи цялото ви придвижване по-спокойно за всички.

Ако нещата са твърде натоварени, и няма възможност за допълнителна разходка или игра, помислете дали да не помолите приятел да дойде на помощ и да заведе вашия космат приятел в парка. Услугите за разходка на кучета също са чудесен начин да помогнете на вашето кученце да се упражнява и да отделя време далеч от забързаното домакинство.