Как да натоварите тежки предмети в камион или микробус?

Първо, уверете се, че сте планували и направили подредба за предметите и кашоните и решете кои от тях да са първи. Тежките предмети обикновено отиват срещу стените на превозното средство и към кабината. След това преминете към средно тежките , към най-леките отгоре и към края на камиона.

В зависимост от стоките, които транспортирате, може да се нуждаете от мотокар или вилици, за да улесните преместването. Това обаче не винаги е така, както обикновено, няма нужда от допълнително оборудване. Ако използвате услуга за преместване чрез mhgroupe.eu , нашите агенти ще ви посъветват и ще ви дадат няколко опции, след като опишат съдържанието, което транспортирате. Като ни уведомите, ще се уверите, че товаренето и разтоварването на микробуса протича възможно най-правилно.

Какво товарят хамалите първо, тежки предмети или кашони?

За да се осигури безопасно товарене на бус, подобно на други съвети за опаковане на палети и кашони , хамалите първо ще натоварят по-тежките артикули вътре . Те ще поставят тежките предмети на дъното, за да избегнат блъскането им в други по-малки неща. По този начин хамалите ще надграждат върху добре балансирана повърхност и основа. Пример за по-сериозни вещи при преместване могат да бъдат: дивани , рамки за легла и матраци , маси и офис бюра и други големи домакински уреди.

Уверете се, че не поставяте много тежки предмети в една кутия, тъй като кутията може да не издържи теглото си и да се смачка. Например, ако подготвяте един пакет само с книги, разделете ги на повече. Разделяйки ги, ще разпределите равномерно теглото им.

Как да подреждам кашони в контейнер или камион за изнасяне?

След като поставите всички тежки предмети на дъното, можете да изграждате от там. Закопчайте по-големите предмети или здраво затегнете с въжета, за да избегнете движение. От този момент нататък можете да видите как да запълните празнините на микробуса или камиона с кутии.

Как ще разбера дали камионът или микробусът са претоварени?

Първо можете да направите "визуална" проверка. Най-типичният признак за претоварване е извивката отстрани на превозното средство . Така че обикновено това е първият знак.

Ако превозното средство е напуснало пункта за събиране и не сте сигурни за безопасността му, можете допълнително да потвърдите това с водача. Най-типичните знаци, които шофьорът може да види, за да разбере дали камионът или микробусът е претоварен:

Капацитет на управление. Ако превозното средство е претоварено, водачът трябва да забележи известни затруднения при управление.

Поддържане на контрол. Превозното средство може да бъде по-трудно за управление, когато е претоварено.

Почивки. Шофьорът може да забележи, че превозното средство се мъчи и претоварва.

Как да обезопасим камиона и подготвим за транспорт?

Уверете се, че сте следвали предложението за безопасно товарене на микробуси и камиони. Оставете експертите да свършат работата вместо вас, това ще ви спести много проблеми и главоболия!