Как да пренесете пералнята си на правилното място?

Повдигането на пералня не е сложно, ако знаете как да го направите. Винаги се уверете, че имате някой, който да ви помогне да вдигнете пералнята, тъй като са необходими 2 души. Ще ви обясним как можете безопасно да пренесете пералнята на правилното място в 4 стъпки, когато се налага да пренесете кухненското оборудване.

Преместете пералнята на правилното място в 4 стъпки

За да повдигнете правилно пералнята и да я поставите на правилното място, следвайте 4-те стъпки по-долу:

Стъпка 1: наклонете пералнята.

Стъпка 2: повдигнете пералнята.

Стъпка 3: носете пералнята нагоре или надолу по стълбите.

Стъпка 4: оставете пералнята бавно.

Стъпка 1: наклонете пералнята

Винаги трябва да вдигате пералня когато сте 2 души. Първо решете кой ще държи горната и кой долната част на пералнята. Държиш ли горния край? Хванете горната част на машината отзад. Наклонете я цялата към вас, като издърпате горната част към вас и направите една крачка назад. Ако държите дъното, хванете предния крак от едната страна и задната част на пералнята от другата страна.

Стъпка 2: повдигнете пералнята

За безопасност ви препоръчваме да сложите ръкавици с допълнителен захват и да носите здрави обувки. Не забравяйте да огънете коленете си и да държите гърба си изправен. Ако вие сте този, който държи дъното на пералнята, вие трябва да направите повдигането. Преместете ръката, която държи стойката за крака отпред, до ъгъла отзад, така че да държите и двете страни.

 Повдигнете пералнята и я оставете да лежи на крака ви. Издърпайте уреда до гърдите си и дръжте ръцете си под ъгъл от 45 градуса. Държите ли горната част на уреда? Трябва да поддържате пералната машина балансирана. Ако вашата пералня ще бъде поставена на приземния етаж, преминете към стъпка 4.

Стъпка 3: повдигнетеи започнете да носите пералнята нагоре или надолу по стълбите

Вдигате ли пералнята по стълбите? Човекът, който държи върха, ще определи темпото. Ако го вдигате надолу по стълбите, човекът отдолу определя скоростта. Бъдете внимателни около завои и парапети. Посочете какво правите и кога, така че другият човек да може да вземе това предвид.

Стъпка 4: поставете внимателно пералнята

Последната стъпка е да оставите пералнята бавно. Плъзнете пералнята до крайната й позиция. Сега, когато вашата пералня е на правилното място, време е да я свържете.