Плюшено забавление

 

 

Какво се случва на любимия ни блог? Освен, че отново се връщаме в детството, отърсваме се от напрежението и стреса в ежедневието, ние научаваме доста полезни неща свързани с плюшените играчки.

Придобиваме полезна информация как да подържаме и почистваме плюшковците. Научаваме интересни истории за това как са възникнали, как са създадени и за какво друго можем да ги ползваме – освен да си играят децата.

В една от последните публикации разбрахме как 8-годишно момиче дава идея на баба си, как може да вдъхне нов живот на изоставените плюшени мечета. За по-сръчните и находчивите има съвети как да си направят плюшена играчка в домашни условия.

Разбира се, не са пропуснати и сериозни публикации и разработки на тема привързаност към играчките (става дума за пораснали) и мнения на световноизвестни психолози по този въпрос. Както и няколко нетипични приложения на плюшковците, например в областта на сигурността на нашия дом.

В друга статия е описано как да почистим и подсушим плюшеното животинче, така че то да е възможно най-скоро пригодно за игра. За повече информация, любопитни факти и полезни съвети за плюшените играчки прочетете тук.


 

Моят плюшен приятел!

 

След бурния рев на вълните

обгърнат от водна стихия

уморен от силни усещания

топло ми стана в студената шир

 

Застанал гордо под дъгата

спрял часовниковите стрелки

с топъл устрем на душата

уюта на детство ми върна ти

 

Посребрен от стълбата на времето

приех протегната ти ръка

поставяйки те близо до сърцето

разбрах какво е вечността

 

Топли ласки на детски спомени

нахлули тихичко във мен

сълзи прикрити нежно отронени

багрят отлитащите дни

 

Минало и детство преплете в душата ми

сладка носталгия и тихичък вик

прикова и здраво разчувства ме

този твой мъничък лик